Marja

Den långa resan.

Lördag på stan.

Jag vet inte vad jag tänkte med när jag for ner på stan en lördag veckan före jul. ALLA var ju där, alla sprang omkring med stress i blicken, barnen kinkade, alla sittplatser i butikerna var upptagna av män som förväntansfullt spanade in i folkmängden efter sina kvinnor. Köerna till kassorna var hur långa som helst. Vänner och bekanta träffades och ställde sig mitt i ’gångbanan’ och pratade med varandra. Alltför många gick och stirrade i sina mobiler och bromsade upp ’gångflödet’. Allting var bara så irriterande.

Jag kanske skulle säga som killen som satt bakom mig i bussen och fnittrande satt och skvallrade i telefonen. Så fort han skulle uttrycka att han var irriterad på någon sa han ”Jag blir så trött”. Han hann säga den frasen många gånger innan vi skulle stiga av. På vägen hem satt en kvinna bakom mig och SKREK när hon talade i telefonen. Kanhända den hon pratade med hörde dåligt. Lyckligtvis blev det ett kort samtal.

Jag skulle bl.a. ha frimärken och de var slut på alla försäljningsställen. Postservicen blir allt sämre. Det kanske är meningen att vi ska skicka elektroniska julkort, men jag vill skicka gamla hederliga kort. Jag vill ha riktiga julkort också, som jag kan vrida och vända på och titta på handstilen och det där lilla extra meddelandet. Ibland kan man till och med ana outtalade hälsningar som svävar runt kortet… i motivet eller mellan raderna.

Jag har pimpat min ytterdörr med vimpeln jag gjorde för två år sedan.

 vimpeln

 

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

 

 

 

8 kommentarer

  1. Ditte

    Så fin din ytterdörr är. Bara att komma på tanken att komma på detta är beundransvärd.
    Det här med denna julstress, det gör mig ”så trött”, för att använda någon annans ord. Nej då, jag är inte alls trött. Och trött blir man ju inte så där utan vidare heller.
    Det är bara tröttsamt att se människor som springer och jäktar. Och till vilken nytta och glädje?
    Riktiga julkort; jag håller med dig. Vi har varit utomlands i flera år över julen och då har jag skickat
    e -julkort. Men i morgon skall jag skicka egna. Nej då, jag har inte gjort dem själv, tyvärr. Den förmågan har jag inte. Inte ännu.
    Kramar och tankar till dig.

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    En liten julhälsning till mina grannar är väl fint. 🙂 Jag har många ’julkortsvänner’, alltså gamla vänner som jag bara har kontakt med till jul. På ställen där jag bott tidigare och i Finland. De närmaste får kort jag gjort själv, men sen köper jag kort också. 🙂
    Kramar

  3. Terttu

    Hej Marja igen!
    Jag gjorde ett stort misstag i dag, när jag skickade julkort till Finland. Jag trodde att frimärken var 12 kronors märke, men de var 6 kronors. Nu på måndag ska jag jaga vår brevbärare och försöker få igen dessa kort att ha mera frimärken i dessa kort. Allt kan hända i ”julstressen”.
    God Natt! Kram! Terttu

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, sånt händer. Tror du inte att korten kommer fram i alla fall? Så här i jultider är nog till och med posten generös. Men visst är det dyrt att skicka kort utanför Sverige?
      God natt och kram!

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Jag var på Maxi igår (lördag) och det märktes även där, att korgar och vagnar fylldes till bredden. Jag brukar ta det i min takt ändå, låt dom andra stressa och springa runt, ids inte heller reta mig på att man tagit fel kassa, det händer ju varje gång ändå 🙂

  5. Terttu

    Ang mina julkort till Finland… Jag lyckades träffa brevbäraren i dag och hon tömmer vårt postlåda först i dag. Hon ställde upp och limmar mera frimärken till julbreven(kort). 🙂
    Ha det så bra! Halaus!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Så bra att det ordnade sig! Jag skickade iväg mina julkort till Finland i dag och kom ihåg att frankera ordentligt. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.