Marja

Den långa resan.

Ludd, ludd, ludd …

”Den som inte tar bort luddet ska dö!”
Så heter en bok av David Batra, där han presenterar arga meddelande som han hittat på lappar lite här och var. I tvättstugor, anslagstavlor, i trappuppgångar och andra ställen där vi blir irriterade på våra medmänniskor.

Luddet i tvättstugan är ett kärt ämne. Andras ludd då, inte mitt eget. Det får någon annan irriteras över. Jag är väldigt överseende med det mesta, men vad säger ni om detta ludd i torktumlaren?

ludd

Jag blev så paff att jag blev tvungen att gå hem efter kameran och ta en bild. Ett tjockt lager rött ludd med hundhår i. Och en stark lukt av sköljmedel/ kväljmedel. Jag hoppas att söta S fortfarande gillar sin nytvättade starkt doftande filt.

Med enkelt detektivarbete kan jag räkna ut vem/vilka det var som ägde luddet. Bokningstavlan bekräftar att ett par personer måste ha tvättat före mig med samma ludd i filtret. Och det trots att torktumlarens display klart och tydligt säger ”rengör filtret” var gång den torkat färdigt.

Nu är filtret rengjort och min tvätt ligger i torktumlaren. Tyvärr dröjer sig den starka doften av kväljmedlet kvar.

Här kommer några fler citat ur David Batras bok: 

”Ta inte med hunden i tvättstugan!
Vill inte ha hår i trosan.” 

”Den som spikar på Julafton har allvarliga problem.” 

”Tag av Dig de klapprande skorna på natten kärring!
11/12 -12 – 06” 

”Jag vet inte vad det är för helvetesmaskin ni har där inne, men ni får låta bli att använda den på nätterna. De där hemska illvrålen väcker ju hela huset.” 

”Ni som röker på balkongen sluta kasta fimpar i rabatten, jag plockar upp dem/ eva” 

”Ställ inte cykeln här! Ställ den i stället istället!” 

”Hejsan! Om du undrar varför din bil inte startar i dag så har du haft lyset på hela natten. Rätt åt dig! De lös in i vårt sovrum. Tack för en sömnlös natt!” 

”Ser du denna text så står du på nymålat golv!” 

”KILLAR! Ta ett steg framåt, den är inte så lång som ni tror…
Toatomten…” 

Nu är nog min tvätt torr. Jadå, jag ska komma ihåg att städa bort mitt ludd.

Ha en trevlig måndagskväll <3

8 kommentarer

  1. Anna H

    HAHAHAHAHAHA gillar skarpt det där med ”klapprande skor kärring” så tänker förmodligen min stackars granne när jag flapprar runt i mina tofflor! Det blir oftast underbar humor när folk skriver griniga saker i affekt! Tack för skratten denna kväll! Kram //a

  2. Anders

    Visst är det trist att komma till en ostädad tvättstuga. Men jag tycker att det går åt mindre energi att städa en stund extra när jag tvättat färdigt än att bli arg på föregående tvättare. Men kanske det är en dålig taktik i längden att låta slarvpellarna slippa lindrigt undan hellre än att låta dem veta att de fuskat?

    Men å andra sidan kanske det är trevligare att anta att folk glömt städa efter sig av en godtagbar anledning hellre än på grund av fusk? Det är inte lätt när man inte vet hur det egentligen ligger till.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag vill definitivt använda min energi till annat än att vakta på andra och gå omkring och vara irriterad. Jag har också märkt att om man städar ordentligt efter sig i tvättstugan så fortsätter andra också med det. Det kan hända att de här ungdomarna inte har en aaning om att det finns ett luddfilter, så egentligen skulle jag vilja prata med deras föräldrar. Nåja, om det upprepas, kommer jag väl att säga något, men på ett snällt sätt. Inga arga lappar. Ha det så bra, Ante. 🙂

  3. Freja

    Med en dotter som är överkänslig mot tvättmedel och en katt som är parfymallergiker så använder vi bara parfymfritt tvättmedel och inget sköljmedel, och när jag läser din text inser jag hur skönt det är att ha sin egen tvättmaskin och torktumlare så en slipper andras medel med dofter…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag använder också parfymfritt och det brukar vara ganska bra i vår tvättstuga, men ibland händer det konstiga saker. Är man mycket känslig är det förstås bäst att ha en egen tvättmaskin och torktumlare. 🙂

  4. Ditte

    Tänkvärt!
    Och visst fick jag mig ett skratt.
    Kan också bli irriterad på människor som inte luddar rent efter sig i tvättstugan. Eller städar efter sig…
    Men vet ju att det är energikäckage. Tror mer som du; att om vi städar så gör andra det också.
    Kanske någon liten, rolig, humorlapp i tvättstugan kan få fler till ett gott skratt. Och städa…
    Kramar!

  5. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, arga lappar hjälper inte. Bättre att föregå med gott exempel och ha lite överseende med ungdomarna. 🙂 Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.