Marja

Den långa resan.

Nyord och … vägsjäl.

I går kväll gick jag in på en av kvällstidningarna och testade mina kunskaper i årets nyord. Det gick ganska bra.

Det konstigaste ordet tycker jag är ’twerka’, vilket ska betyda att man skakar rumpan intensivt i takt med musiken. När jag dansade orientalisk dans, kallade vi det för ’shimmy’ och jag föredrar faktiskt det ordet. ’Twerka’ låter lite vulgärt i mina öron.

Det ordet jag hört/läst mest under året är faktiskt ’selfie’. Hur många selfies ligger det inte ute i rymden… de flesta på söta tjejer med huvudet på sned och lätt plutande mun? Själv har jag väl lagt ut ett par selfies på bloggen under årens lopp. Min profilbild är till och med en selfie. Men det är inte lätt att ta en bild på sig själv. Det krävs mycket träning och många bilder innan man blir nöjd. Härom dagen skulle jag ta en bild på mig själv via spegel med den nya kameran. Fokus blev helt fel och kanske var det meningen. Dödskallarna är ju faktiskt fina, eller hur?

felfokus2

Ordet ’snippgympa’ låter gulligt, hellre det är Susanne Lanefelts käcka tillrop ’kniip, kniip’. Det blev man ju bara stressad utav. ’Nagelprotest’ och ’kjolprotest’ är helt okej, ’carpa’ (från Carpe Diem) och ’hypa’ (vara överenergisk) låter så där.
’Nätvandra’, analogt med nattvandra, är ett bra ord… eller snarare en bra företeelse. Ett ord jag är lite tveksam till är ’embrejsa’. Ett av de vackraste orden för mig är ’omfamning’ och det låter inte lika skönt med en ’embrejsing’. Men där verkar det vara en skillnad… omfamningen är definitivt fysisk, medan att ’embrejsa’ snarare betyder att anamma något.

På tal om ord, så köpte jag den andra boken av Kristian Gidlund i Stockholm.

ikroppenmin

Jag gick in på min favoritbokhandel, Drottninggatans Ord- och Bild, och där låg det sista exemplaret och väntade på mig. Halva boken är den senare delen av hans blogg och den andra halvan består av alla fina bilder fotografen Emma Svensson tagit till fotoutställningen om honom. Fina, stämningsfulla, sorgsna svartvita bilder som man kan titta på igen och igen. Ett sällsamt samarbete mellan fotograf och motiv.

Ha en trevlig lördagskväll <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.