Marja

Den långa resan.

Övergiven och omhändertagen.

Någon hade ställt en kruka med en palm på avsatsen utanför vindsförråden. Så där bara. Antagligen någon som flyttat och inte fått med sig den, eller någon som blivit less på den och inte vetat vad hen ska göra av den. Som en övergiven sommarkatt har den fått stå där och hänga. Jag har inte haft ärende upp på vinden så många gånger i höst, men före jul tyckte jag att det var dags att göra något, så jag tog ner palmen och ställde den i ett golv-till-tak-fönster i entrén. Den hade klarat sig förvånansvärt bra och efter lite ansning och vattning såg den riktigt fin ut och prydde sin plats. Men det tyckte inte trappstäderskan. Hon ställde undan den och jag befarade att den skulle åka ut. Hon vill ha tomma ytor att städa och ’tänk om alla får för sig att ställa sina växter i entrén’. ’Det skulle ju verkligen bli mysigt’, tänkte jag, men ville inte börja argumentera med henne, utan bar upp palmen till mig. Egentligen har jag inte utrymme, men vad skulle jag göra?

Nu står den i min hall och verkar trivas med det. Till våren ska jag plantera om den i en rejäl kruka och så ska den få stå på min balkong i sommar.
Krukan den har nu är fin och krusidullig, men inte alls min stil, men sånt går ju att fixa. Först tänkte jag klä den med tidningspapper efter tips jag sett på pysselbloggar, men sen kom jag på att jag har ju ett fint presentpapper med röda rosor som jag kan slå in den i. Lite tejp och ett snöre runt och den blev riktigt fin.

 

papperskruka2

papperskruka

I dag har det varit ovanligt mörkt ute hela dagen. En trött och seg början på det nya året även för naturen. I skogen var vägarna glashala, så det var broddar som gällde. Många familjer var ute och halkade runt vid sjön. Skogen luktade höst… eller vår? Det är något som inte stämmer. På sjön låg en tunn isskorpa.

forstajanuari2

forstajanuari3

forstajanuari

Alla hundlatriner var borttagna och här och var låg det högar med bajspåsar. Vem ska ta hand om dem sen? I dikena låg det fler påsar och skvalpade i vattnet. Fräscht? Not. Hur tänkte man på kommunen egentligen? Kanske tänkte de som den som lämnade palmen åt sitt öde: ’Någon annan får fixa det’. Oansvarigt är vad det är! 

 bajspasar

 

Nu ska jag sätta mig och fixa en ny väggalmanacka. När jag bad distriktssköterskan skriva ner tiden för mitt besök i januari på en lapp för att jag inte hade det nya årets almanacka, sa hon ”och den gör du förstås själv”. Ha, haa. Ja, väggalmanackan gör jag själv, men fickalmanackan köper jag.

 

Ha en fin nyårsdagsafton <3

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det var verkligen en fin kruka du fixade, och palmen ser ju bara trevlig ut, den med 🙂 Fattar inte varför man plockar upp skiten efter hunden, men lägger påsen på backen… det är likadant som dom som går med kartonger och annat till återvinningen och sedan lämnar det på backen för att det var fullt. Inte försvinner det skräpet för det. Jag önskar dock att tunnorna hade fått finnas kvar och jag hade gärna betalat för det också, som hundskatt. //Kram och en god fortsättning på det nya året.

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Maria! Krukan får duga tills jag planterar om palmen. Jag tror att många lämnar kvar hundpåsarna i protest, för de ligger där tunnorna har varit. De som ligger i dikena vet jag inte däremot. Om kommunen hade bemödat sig lite, hade de nog hittat på en billigare lösning, för det är ju verkligen att ta den lätta vägen då man plockar bort ALLA tunnor.
    Ha en bra vecka! Kram

  3. Ditte

    Vad fin krukan blev med sitt nya omslag. Och härmed har en växt fått ett nytt hem Bra!
    Palmen kommer nog att pryda din balkong i sommar.
    Spännande att få se hur din väggalmanacka blir. Själva har vi så länge en från ICA, inte vacker med den får duga till vidare. Har tänkt att ordna till en med foton men det har inte blivit av.
    Sen kan man ju undra hur hundägare tänker. Enklas och trevligast vore ju om de tog med påsarna hem och slängde dem. Eller har de tänkt att andra skall plocka hem påsarna. Pust! Sedan tycker jag förstås att hundägarna måste höra av sig till kommunen och fråga vad som hänt med hundlatrinerna.
    Men tills dess; hundägare se till att plocka upp efter era telningar.

    Skönt att se lite fina bilder som kan påminna om vinter.

    Kramar!

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag gör bara en förstasida till almanackan och sedan har jag skrivit ut ett blad för varje månad från nätet.
    Det har varit en väldig diskussion i Vk om hundlatrinerna. Kommunen vill spara och lägga de pengarna på barn och omsorg. Jag tror att påsarna ligger där som protest och så småningom kommer förhoppningsvis någon att städa bort dem. Hundägarna själva är mycket upprörda.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.