Marja

Den långa resan.

Vardagsbestyr.

I eftermiddags somnade jag framför TV:n med kaffemuggen i handen. Som tur var hade jag en fleecefilt i famnen, så den och mina kläder sög upp all vätska och den nya soffan klarade sig. Kaffet var dessutom inte längre så varmt, så situationen var mest bara pinsam.

För ett par dagar sedan fick jag för mig att jag skulle installera den där servicekanalen som Telia och HSB har kommit övrens om. Jag har inte alls varit intresserad av den, för jag har inte riktigt förstått vilka tjänster jag kan få via den. Det jag blev nyfiken på var den där lilla gubben som alla pratar om och som visar energiförbrukningen i min lägenhet. Det är som en smilie som visar om den är nöjd och skiftar färg om jag slösar med energin. Då är det väl meningen att jag ska kolla om jag kan släcka några lampor, eller kanske låta bli att baka. Nej, det kan jag väl inte göra.
I alla fall tog jag fram instruktionerna och gjorde precis som det stod. Fast jag kom inte så långt. Jag skulle gå via modemet och efter två knapptryckningar låste sig fjärrkontrollen. Jag kunde fortfarande stega mig fram mellan kanalerna, men det gick l-å-n-g-s-a-m-t och jag kunde inte längre byta kanaler med knapparna. Dessutom försvann den korta programpresentationen när man byter kanal. Den tycker jag är bekväm. Med låst fjärrkontroll kunde jag ju inte slutföra installationen heller.

Vad gör man? Jag försökte åtgärda det där med programpresentationen via TV:n, men det gick ju inte. Däremot hittade jag hur jag skulle göra för att ta bort den där funktionen att TV:n stänger av sig själv efter fyra timmar. Den tog jag bort helt för det är så irriterande när TV:n stänger av sig själv mitt i något intressant.
Telia har informerat oss om att vi inte ska stänga av modemet, men i dag var jag olydig och gjorde det. Jag stängde av och knäppte på igen med detsamma. Modemet började installera sig själv igen och efter några minuter då jag satt och höll andan, kom TV:bilden tillbaka. Back to basic! Fjärrkontrollen fungerade och programpresentationen var tillbaka. Hade jag tur eller hade jag tur?
Nu tänker jag skita i den där servicekanalen och ifall det så småningom visar sig att jag MÅSTE ha den, får Telia komma och installera den åt mig.

I dag har jag städat undan julen och burit upp lådan med alla julsakerna till förrådet. Sen tog jag tag i oordningen i huset. Det ligger bildäck, sängar och diverse skrot i korridorerna. Jag vill ju inte bli den där sura tanten som alla undviker, men jag fick ju lov av styrelsen att sätta upp meddelanden undertecknade med styrelsen. Jag hade turen att träffa vaktmästaren när han var här i dag och fick hjälp med strategier. Nu fungerar det ju bra i tvättstugan och vid postfacken, så nog ska jag väl få ordning och reda i korridorerna med. ”För allas trevnad och säkerhet” är mitt argument.

Avslutar med ett till av Knuttes konstverk. ’Ett litet sår som måste ses om’ heter det och finns utanför sjukhuset i Östersund. Gräsmattan har ett ’sår’ som måste ses om av den lilla flickan … symboliskt.

knutte9

knutte10

Ha en trevlig tisdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Uttrycket” för allas trevnad” tycker jag också om. Och även jag har satt upp en och annan sådan lapp. Men jag måste nog i stort säga att det är ordning i huset och på våningsplanen. I soprummen är det däremot inte ordning. Tror ibland inte att folk kan läsa, men å andra sidan finns det bilder, så skräpet skulle i alla fall kunna hamna rätt. Visserligen är en del för lata för att själva köra bort skrymmande saker som man enligt reglerna skall forsla bort själva. De vet ju att sopbilarna tar det med, men det kostar föreningen extra. Trist! Flaskorna sorteras bra i alla fall.
    Och du skall se att det blir ordning i huset efter hand. Tror det hjälper om man är positiv i sitt budskap.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har bara fått positiv respons, så vi kommer nog att få ordning. 🙂 Vi har bytt vaktmästare och jag fick bra kontakt med den nya, så jag har mycket stöd. Det är bäst att ta itu med saker och ting innan det blir för stora problem.
    Jag är ju också gammal lärare och vet att det bästa är att vädja till allas sunda förnuft. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.