Marja

Den långa resan.

Tillit

”De viktigaste striderna utkämpas inte med upphöjt sinne och själen inställd på att acceptera sitt öde. Den viktigaste striden pågår just i detta ögonblick, medan vi talar – och dess slagfält är själen, där det goda möter det onda, modet möter fegheten och kärleken möter rädslan.”
(Ur Manuskriptet från Accra)

Så vill Paulo Coelho att vi ska tänka kring temat ”Dela med sig” som han bygger 2014 års kalender kring.

Januari månads tema är ’tillit’.

tillit

Paulo Coelho är katolik och ibland blir han lite för religiös för mig.  Av månadens citat förstår jag att han först och främst vill sätta sin tillit till Gud. Men han talar också om andra högre makter som ’världssjälen’ och ’änglarna’.

” Världssjälen finner näring i människors lycka. Att uppfylla sitt levnadsöde är människans enda skyldighet.”
(Ur Alkemisten)

” Vi är inte ensamma. Världen förändras och vi är en del av denna förändring. Änglarna vägleder och skyddar oss.”
(Ur Valkyriorna)

Jag måste ha tillit till mig själv, till min förmåga, mitt omdöme, min magkänsla. Jag måste skaffa mig kunskap för att kunna fördjupa denna tillit. När jag nått tillit till mig själv, kan jag känna tillit till andra människor, för vi behöver alltid andra människor vi kan känna oss trygga med. Jag brukar kalla ’världssjälen’ för ’universum’ och det är känslan av samhörighet med alla andra. Förtröstan av att vara en del av den stora helheten, kan ge mig kraft i livet. Änglarna finns inom oss. De ledsagar och beskyddar och ger livet en extra dimension. När jag går och tittar till den lilla sovande ängeln i asken, tar jag i själva verket hand om mig själv. Jag finner tröst och trygghet och ro i själen.

Det allra viktigaste i livet är att ge alla barn tillit till sig själva och det gör vi genom att ge dem av vår egen tillit genom kärlek och uppmuntran.

Hur tänker ni? 

Ha en fin onsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Anna H

    Jag älskar ordet: Tillit
    Jag tänker att det kan ta sin tid att finna tilliten till sig själv och att våga följa den inre rösten, och jag tror även att vissa människor aldrig finner den!
    Tillit…. Ja, jag älskar verkligen det ordet! //a

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Javisst… det kan ta hela livet att finna full tillit till själv. Håller med om att det är ett fint ord. Kram

  3. Inga-Britt Gustavsson

    Det sista du skriver Marja är det viktiga …. Jag tror inte att dom yngre föräldrarna ens hinner tänka i dom banorna … Tyvärr !

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Nej, det är inte lätt i dagens samhälle att orka med både sig själv och små barn. Men jag tycker många gör ett riktigt bra jobb. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.