Marja

Den långa resan.

Med ett asgarv.

I morse vaknade jag med ett asgarv. Jag hade drömt världens roligaste dröm. Jag var med en person som jag faktiskt tänkte på i går kväll… det var som ombytta roller och jag gjorde hela tiden bort mig inför proffset. Till slut blev det så tokigt att vi båda började asgarva, i drömmen alltså, och då vaknade jag. Jag hade kunnat fortsätta drömmen, för den var så tydlig och vansinnigt rolig.

Jag förstår ju nu. Gårdagens inlägg blev alldeles för deppigt och negativt och jag glömde bort att jag ju hade haft en mycket trevlig eftermiddag med min granne. Jag är så glad att vi har fått kontakt och börjat umgås och det känns tryggt att ha någon i huset jag vet att jag kan vända mig till om jag skulle behöva hjälp. Vi kommer nog att ha ett och annat trevligt projekt på gång framöver. Decoupage, redigering av fotografier…

Okej, jag får vara klumpig och göra bort mig, att tappa kameran i golvet är bara världsliga saker. ’Ingen har blivit allvarligt skadad, ingen har dött’, sa en arbetskompis till mig ibland när jag oroade mig över att jag gjort bort mig.

Jag tog fina bilder inomhus i dag med den ’trasiga kameran’, men vågade inte ta ut den i kylan. Det kommer att ordna sig.

Nu ska jag sluta gnälla om att det inte är någon riktig vinter, för nu har vi -12 grader och snö. Jag tog en skön promenad i det nya landskapet. Snålblåsten nöp i kinderna, världen var vacker, kroppen var smärtfri och själen var lätt. Stigarna var redan upptrampade nere vid sjön och jag gick en hel timme och bara njöt.

12januari

12januari7

12januari3

Det här är mitt favoritmotiv och mitt favoritträd. Har snart liknande bilder från alla årstider.

12januari2

Tekniska nämnden i kommunen sparar genom att ta bort hundlatriner, Gator- och parker har sagt att de kommer att spara genom att dra in på snöröjning och sandning. Tur för dem att vi inte har behövt någon snöröjning och knappast någon sandning hittills i vinter.
Jag vet inte, men hur ska vi kunna nå till vår brevlåda när det plogas så här.

12januari4

Och den enda gästparkeringen på vår gård verkar vara bortrationaliserad.

12januari6

Till min glädje har vi unga raska män i huset som sopar upp framför entren och gör gångar till sopnedkasten… moluckerna. Tack för det. Det brukar dröja innan vaktmästaren ’hinner’.

Dagens selfie:

12januari9

 

Ha en skön söndag <3

 

 

2 kommentarer

  1. Freja

    Här har oxå vintern äntligen kommit, härligt! Så kul att hitta en granne som är likasinnad så en kan hitta på saker tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.