Marja

Den långa resan.

Packa Marjas kappsäck…

Jag ska åka bort i helgen och gick upp i förrådet efter min minsta resväska. Jag har haft den länge, men det är faktiskt första gången jag använder den. Började titta på inredningen och blev plötsligt väldigt nyfiken på hur den personen tänkte som designade väskan med fack och fickor. Vad tänkte sig hen att jag skulle packa ner i de olika utrymmena? Ja, jag vet att jag får packa hur jag vill, men jag skulle faktiskt vilja veta hur andra tänker.

packar

Själva väskan är ju som den är med de där dikena som blir av det utdragbara handtaget. Fina resårband att spänna över det man packat. Det tycker jag är viktigt så att innehållet inte skvalpar omkring.

packar2

Den andra delen funderar jag över. Här finns ett rymligt fack under ett ’lock’ med dragkedja. Här finns inga resårband, så det man lägger där kommer att hasa ner om man inte packar knökfullt. Hmm. Sen de små facken? Ett med nät och dragkedja och två öppna bälgfickor. Ska jag lägga mina inneskor i bälgfickorna? En sko i varje fack? Vad ska jag ha för viktiga saker i nätfickan? Något som ska ligga luftigt eller synligt/överskådligt? Kanske pocketboken jag tänker ta med mig?

Nästa tanke är ju förstås hur JAG skulle inreda en väska så att den skulle vara så ändamålsenlig som möjligt. Fast då skulle förstås någon annan sitta och fundera över hur JAG tänkte.

I morgon ska jag alltså åka på Må bra-helg till Medlefors folkhögskola i Skellefteå tillsammans med Mag- och Tarmförbundet. Det är faktiskt hela tre år sedan jag var där senast, så jag ser verkligen fram emot en helg i långsamhetens tecken, med god mat och förhoppningsvis trevliga aktiviteter. Det handlar dels om hälsa, dels om föreningsarbete. Jag ska packa ner täckbyxorna och broddarna så jag kan gå ut på stavgång i de vackra omgivningarna. Lillkameran och mobilen följer med, för övrigt blir det en paus från alla sociala medier. Jag känner ett behov att fokusera inåt.

Så mina vänner, vi ses igen på söndag kväll.

Puss på er <3

puss2

10 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Ha det så trevligt i helgen! Jag ska också packa en väska ikväll, nämligen min rinkka. Efter ett långt jullov, både på hemmaplan och utomlands, så reser jag imorgon söderut tillbaka till studiestaden för att ta itu med vardagen. Det bästa blir definitivt att träffa mina vänner igen efter många veckor på olika håll.

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Sandra! Längesen jag hörde ordet ’rinkka’. 🙂 Låter som du har haft ett fint jullov. Kram

  3. Ditte

    Jag önskar dig verkligen en fin och trivsam vistelse och trevlig resa. Håller helt med dig om att designen på en liten väska, ja även en större. är viktig. Hur är det tänkt? Ingen vill väl ha saker som far omkring. Köpte en väska i Peking för några år sedan och den är bra med band i båda utrymmena och flera fack på utsidan så att jag på flygplatser kan ta fram datorn utan att öppna väskan och biljetter och andra papper har sitt fack. Har också köpt ett antal mindre packpåsar i nylonmaterial för underkläder, sladdar, t- shirts m.m. Tror jag har fått till det….
    Det skall bli roligt att höra om din vistelse.
    Ha det gott!
    Kramar!

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, du är ju en rutinerad resenär. Jag har också nylonpåsar för skor, strumpor m.m. Johanna är mycket duktig på att packa i plastpåsar. Jag har pippi på att pussla in mina saker så att det inte finns tomma utrymmen. Vet inte vilket som är bäst.
    Jag hoppas jag kan ta några kort på den lilla forsen, om den inte är frusen, men för övrigt kommer det att bli skönt.
    Ni åker ju också snart… Kramar

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack, tack! Ja, det är bäst att åka bort för att få en långsam helg. 🙂 Kram

  5. Freja

    Det större facket med dragkedja hade jag gärna haft i min resväska. Då kunde jag lägga alla jobbpapper där under resan och lätt hitta till dem när jag är framme! Ha en härligt avslappnad och energigivande helg!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Jag hade en underbar helg. Väskan fungerade bra för mig och den skulle fungera för dina papper också. 🙂

  6. paula i pörtet

    Ja hur tänkte han som designat väskan. Eller hon, kanske ännu hellre. Jag har inte rest med resväska på många herrans år, det brukar bli en bag man slänger ner sina grejer i när man åker på semester, o då bara här i hemmalandet. I bagen däremot finns bara ett nätfack, en påse, som jag antar är till för smutsiga underkläder, i allafall hamnar mina använda trosor där!
    Hoppas du fick en lyckad kóntemplativ helg, det lät mycket trevligt. Jag lever precis så i min vardag, i glesbygden får man ta vara på sig själv!
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula, helgen blev skön. Ja, var och en packar efter sina behov och hittar säkert väskan eller bagen som passar just ens egna behov. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.