Marja

Den långa resan.

Hej mitt vinterland…

medlefors

Hemma igen efter ett besök i ett magiskt vinterlandskap. I Skellefteå var det mycket mera snö än här i Umeå och hela vägen dit kantades av de vackraste vyer med snötyngd skog. Jag satt och suckade hela vägen dit i fredags och lovade att inte göra det på hemvägen i dag för att inte tråka ut mina medpassagerare i bilen, men hemvägen var om ännu vackrare, så en och annan suck hördes nog i dag med. Nu har jag fått mitt lystmäte av julkortsvinterlandskap.

Helgen har varit mycket trevlig. Skriver mer om den i morgon, för nu är jag omåttligt trött. Sov knappast något i natt, för dels hade jag ont i magen och dels hängde fullmånen utanför fönstret till mitt rum på sjätte våningen. Jag låg i månskenet halva natten. Magiskt det också.

I morse var det -24 grader och jag gick ut på en kort promenad i soluppgången ca 09.15. Det är så vackert runt skolan. Isen lät, sprakade och knallade, på den lilla bäcken med forsarna och här och där bröt sig vattnet forsande underifrån istäcket med ett dovt kluckande läte.

Några bilder.

 

medlefors2

 

medlefors5

 

medlefors3

 

medlefors4

 

medlefors6

 

forsen2

 

forsen4

 

hundlatrin

Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Underbara vinterbilder! Förstår att du suckade när du såg det vackra landskapet passera genom bilrutorna. Ser fram emot att läsa om hur du haft det i Skellefteå. men jag förstår att det varit bra. Ja, förutom fullmånen då.
    Natti!
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Fullmånen gillar jag ju… men det är ju lite opraktiskt att inte kunna sova. 🙂 Kram.

  3. Märta

    Underbara bilder. Jag ser fram emot att höra mera om helgen. Mycket observant av dig att se att de har kvar hundlatrinerna 🙂 kram

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Märta! Jag saknade dig och tror jag ringer eller mailar för en mer utförlig rapport. Hundlatrinerna gjorde mig glad, inte minst med sin glada färg. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.