Marja

Den långa resan.

Dessa webläsare.

Alla pratar om semlor och jag tänker att det är lite tidigt, men det är inte många veckor tills fastlagstisdagen. Däremot kunde man köpa lussekatter på sjukhusets kiosk i torsdags. Var inte det lite tidigt? Eller hade de kanske hittat några bortglömda i frysen? De var väldigt billiga… 5-6 kronor styck och 6 st för 20 kronor. Tunna och bleka (och torra) såg de också ut.

Jag har haft problem med tekniken i helgen. Jag tycker att det är bekvämt att uträtta ärenden på nätet, men när det inte fungerar blir jag mycket i.r.r.i.t.e.r.a.d oberoende var/vems felet är.

I fredags skulle jag gå in på min bank och föra över pengar för en Traderavinst och när jag skulle välja Swedbank, stannade rullisten på Postgiro. Den hade som stelnat till. Så irriterande. Jag gjorde allt man skall göra, men inget hjälpte och till slut ringde jag banken, för jag var övertygad om att det var deras fel. ’Har du provat en annan webläsare?’, frågade tjejen i kundtjänst. Nej, det hade jag ju inte gjort och fick göra det medan hon väntade i telefonen. Och se… med en annan webläsare funkade det.

I går kväll skulle jag gå in och köpa nytt busskort. På vintern åker jag ganska mycket buss och kör med 30 dagars periodkort för seniorer. Från den 1 februari kan jag köpa det på bussen, men då kostar det lite mer än på nätet. I går var det något fel på webshoppens hemsida. Man möttes av ett meddelande att man måste ha en viss Java-version och inget mer. Jag kollade att jag hade rätt version och rätt webläsare, men det gick inte att komma in. Mitt gamla kort går ut i dag och närmsta laddningsställe för mig är ICA på Ålidhem, så jag planerade en promenad åt det hållet i dag. Men jag ringde först till Kundtjänst och tjejen där sa ’Oj, då… har du provat en annan webläsare?Ja, det hade jag ju faktiskt gjort den här gången. Jag förstod att hon inte kunde hjälpa mig, men bad henne göra en felanmälan till teknikerna och nu fungerar sidan som den ska igen.

Alltså, det här med webläsare. Jag måste växla mellan två. En laddar inte upp mina bilder på bloggen som jag vill ha dem och den andra funkar inte på min internetbank. Skall det vara så, eller är det kanske fel på min dator? Mitt Windowsprogram? Måste fråga någon som vet.

Jag hade ingen lust att promenera till Ålidhem (och tur var ju det), utan gick en sväng till sjön i stället. Gick till och med ut på isen en sväng. Någon enstaka skidåkare var där ute i snålblåsten.

De här träden verkar gilla varandra. Jag tror de hamnar i min ’naughty file’. Ja, jag har en sådan i mitt bildarkiv.

gillarvarandra2

 

Ha en trevlig söndagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Webläsare är knepiga. Har också problem ibland och ogillar det verkligen. Undrar varför det skall vara så här? Har hitintills inte fått något bra svar. Skönt med en promenad i skogen och dina träd tyckte jag om. Önskar dig en bra vecka! Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, och det blir bara knepigare med tiden och jag gör ändå inget avancerat på webben. Kram. 🙂

  2. Anders

    Tyvärr så är det ibland onödigt krångligt att navigera runt på webben. Dels så är inte alla webbsidor optimerade för alla olika sorters webbläsare. För att krångla till det ytterligare så finns det en massa olika sorters s.k. webbläsar-plug-in:s som Java, Flash Player, QuickTime och en hel drös andra. Ännu jobbigare blir det när vissa webbplatser bara fungerar med vissa versioner av dessa plug-in:er och dessvärre även ibland med bara vissa webbläsar-versioner. Ovanpå detta så kommer det ibland olika sorters säkerhetslösningar för att göra kommunikationen över internet säker, som kryptering och elektronisk legitimation. Sen så kan ju givetvis webbplatserna krångla också och även kommunikationen till dem. Ja, det är mycket som kan gå fel.

    Till och med jag som jobbar i branschen tycker att det är en sabla soppa ibland. Så jag förstår att många blir frustrerande över att det inte alltid fungerar så enkelt som man skulle kunna önska.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, krångligt är det. Förr klarade man sig bra med Explorer och ny version ibland… men nu hänger jag snart inte med längre. 🙁

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Det där känns igen… jag skulle lägga upp en bild då jag var på jobbet, där är det samma webbläsare som jag har här, som standard, och det går inte att lägga upp en bild där, med text ovanför, men hemma funkar det. Däremot så kan jag ibland, inte lägga upp bilder härhemma på FB och måste då byta till firefox… mycket störande. Naughty files, ojsan 😀

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, det är knepigt och för en som inte är så värst intresserad av tekniken utan bara vill att det ska fungera, är det såå irriterande. Naughty file… jajamensan… där finns bl.a. många träd med konstiga utskott m.m. 🙂 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.