Marja

Den långa resan.

Vaginans dramaqueen.

Det snöar i dag. Det är vackert, men jag tänker på alla de fina is- och snöstatyerna i stan, som nu blir en aning förstörda. Jag hade ju tänkt leta upp den berömda vaginamålningen och föreviga den, men nu har jag ändrat mig. Jag tycker Carolina Falkholt har fått tillräckligt med uppmärksamhet.

Vilket rabalder det blev! Massmedia hakade på och skapade feta rubriker och Kulturnyheterna på SVT gjorde värsta scoopet av händelsen. Konstnären var alldeles förstörd över att hon hade blivit ’attackerad av en MAN’ och hade gjort en polisanmälan. Hon trodde inte en minut på att han hade uppfattat henne som en klottrare, utan attacken var personligt riktad mot henne.

MANNEN i fråga har kontaktat Vk och vill träffa konstnären och be henne om ursäkt. Han hade sett en maskerad person med huva och en sprayburk i handen, samt några spretiga röda streck på den fina snöväggen som kommunen satt upp. När han tilltalade personen i fråga, vände hon sig mot honom med sprejburken i högsta hugg. Eftersom han trodde att han skulle bli sprejad, lyfte han armen som skydd. Det är hans version. Han skrek åt henne… det var hans attack.

Carolina Falkholt vill inte träffa MANNEN, hon vill inte ha någon ursäkt. Det verkar som hon gillar uppmärksamheten och offerrollen. I går hade hon en säkerhetsvakt med sig när hon färdigställde sin vagina. När den var färdig, fick en annan MAN hacka sönder delar av konstverket, medan hon själv filmade det. Han hackade hårt ’mitt i prick’ och Carolina säger nöjt att det symboliserar MÄNS våld mot kvinnor.

AJ, det gjorde ont och jag tänkte… ’stackars, stackars kvinna, vad har hon månne varit med om i livet?
Fast jag vet inte. Ska jag tycka synd om henne, eller är hon bara en dramaqueen?

Ha en skön lördag<3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tror nog inte ens hon skulle behöva gör antagningsprovet till Dramaten utan bli personligt uppsökt. Förstår att det var mycket om och men med henne. Lite tragiskt tycker jag. Och vill man inte träffa mannen i fråga som hört av sig och vill förklara sig så är det ännu tristare.
    Skall nu se delar av invigningen på tv. Spännande!
    Hoppas du får fina upplevelser i samband med det hela.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det blev en konstig händelseutveckling, mycket beroende på massmedias skriverier. Typiskt!
      Hoppas allt är bra med dig! Kram

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Ursäkta , men jag förstår inte att man i Umeå kallade på den sortens konstnär som den där spraytjejen …. Vem kan bli glad och stolt av sån kultur ?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.