Marja

Den långa resan.

Dags att plocka upp drömmarna.

”De mest intressanta samtalen är som bekant de som förs på efterfesterna, när de närmaste hänger kvar – och det är nu det börjar, det är nu som vi ska förverkliga vad kultur behöver vara enligt Umeås egna drömmar. Kanske är den inte av den sort som sätter Umeå på kartan. Men av en sort som kan fortsätta lysa upp Umeå på vår inre karta som en rik plats att leva på.”

Så avslutar Sara Meidell en mycket välskriven och genomtänkt artikel i dagens Vk Dags att plocka upp Umeås egna drömmar om kultur, som sammanfattar och analyserar de åsikter som kommit fram under helgens invigningsyra. Läs den. Det var länge sedan jag läst något så bra.
http://www.vk.se/1109350/dags-att-plocka-upp-umeas-egna-drommar-om-kultur-2

Jag for ner på stan med min symaskin i dag. Lika bra att få den fixad på en gång. Man vet ju aldrig när jag får för mig att börja på det där lapptäcket.

På Rådhustorget hade man städat bort hela sameområdet, skottat upp snöplatån i en skitig hög och satt på värmeslingorna under gatorna. I helgen har man fått slira omkring på snö, i dag var det snö- och isfria gator. Det droppade från de fina isskulpturerna som btw skapats av konstnärer från Petrozovotsk och den gröna laserstrålen var borta.

På väg till symaskinsbutiken ligger Röda Korsets seconhandbutik och jag, min turgumma, gjorde ett riktigt fynd igen. Jag snavade över tröskeln in, fick tillbaka balansen, tittade upp och där hängde den. En till synes oanvänd vadderad vinterjacka från Gudrun Sjödén, en sådan som kostar över två tusen kronor. Jag provade den och den blev min för 500 kronor. Jag trodde först den var svart, men den är mycket mörkt blå. Svårt att få fram rätt färg på bild, men titta på den fina quiltningen med blommorna. Nu har jag en fin jacka för riktigt kalla dagar.

vadderadjacka

Nu ska jag titta på Fråga Doktorn och Dagny Karlsson, 101 år och flitig bloggare. Vilken förebild!

Ha en trevlig måndagskväll <3

P.S. Dagnys bloggadress: www.123minsida.se/Bojan 

8 kommentarer

  1. paula i pörtet

    Hej! Vilken fin vinterjacka! Jag har inhandlat mina senaste 3-4 jackor på loppis, då har man också råd att variera sig. Just ytterplagg tycker jag är optimala att handla second-hand.
    Jag har också nyss tittat på 101-åringen, tack för länken till hennes blogg, hann inte med när hon rabblade upp den. Man kommer långt med nyfikenhet, men visst måste hon ha haft tur med sin hälsa genom livet. Jag känner mig som hon är i verkligheten, drygt hundra, inte bara ibland utan ganska ofta!
    Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har tre vinterjackor just nu och alla är inhandlade på second-hand. Har letat efter en lite tjockare/varmare variant och detta var ju en fullträff. Verkar inte vara använd alls.
    Javisst var hon pigg, Dagny och det ska bli kul att läsa hennes blogg.
    Kram

  3. Freja

    Vilket fynd! Mina två bästa vinterkappor alla tider är second hand fynd. En gammal herrock i tweed hade jag i många år, den var fantastiskt varm och skön. De senaste typ 30 åren är det i stället en militärkappa som är min bästa vän kyliga dagar! Fast just nu vilar den, för en av epåletterna har trillat av så jag får ta och sy nya…

  4. Ditte

    Vilken fin jacka och till ett jättebra pris. Svårt att motstå. Så tur att det var just nu du drog i väg med symaskinen.
    Missade både fråga doktorn och Dagny. men skönt att SVT play finns. Får se programmen när jag kommer hem och har mer tid. Dagarna i fjällen är bråda.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det var tydligen meningen att jag skulle ha den, för jag går inte ofta till den här butiken. Den ligger lite vid sidan om. Jackan kunde ha varit en storlek mindre, men jag kunde inte låta bli. Den är mycket tjock och med en tröja under är jag väl rustad mot ev. kyla.
      I fjällen har man annat att göra än att titta på TV. Dagny verkar vara en fantastisk kvinna, pigg och klar i knoppen. Jag har kikat lite grann på hennes blogg.
      Ha det så skönt i fjällen! Kram

  5. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, ett fynd. Så här fina kläder brukar man kunna hitta på Tradera och då kan priset trissas upp ganska mycket.

  6. Helena Nilsson Springare

    Vilket härligt fynd! Jag har aldrig varit till den röda kors butiken, Nästa gång jag är nere på stan ska jag gå dit! 🙂 Jag har ju varit runt på returbutiken och kupan för några veckor sedan men jag har nog varit på fel ställe vid fel tillfälle för jag har inte hittat lika många fynd som jag brukar göra.

    Nåväl, ibland snubblar man bara över saker och då äre ba att slå till 🙂 Tack för bloggtipset.. ska genast kolla in! Kram på Dig Marja

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är också ganska sällan där. Det är en liten butik… inga möbler och sånt, men en fin bokavdelning. Jag brukar göra två-tre fynd efter varandra och sedan kan det gå länge emellan.
      Kram Helena. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.