Marja

Den långa resan.

Snart tiotusen meter.

Jag skulle kunna sova hur mycket som helst. Jag sover bra hela nätterna och vill gärna ta en tantlur på soffan på eftermiddagen. Jag rör mig långsamt, tuggar långsamt när jag äter och sitter gärna och bara tittar ut i luften. En kännbar återhämtning på gång och det känns bra.

Jag har haft tre halsduksrullar liggande här hemma sen i somras och i dag bestämde jag mig för att fara till Viva Resurs med dem. Ritva var på plats den här gången och det var så kul att träffas och prata lite kring projektet. Halsduken kommer att bli färdig till den officiella uppvisningen i mitten på september. Den är nu över 9600 meter! Så fantastiskt.

I receptionen låg stora rullar.

halsduken

Vi gick till Returbutiken där jag fick plocka garn ur den stora lådan, så jag kan fortsätta sticka. I ett hörn ligger fler stora rullar och halsduken ringlar upp i taket i flera varv, längs butiken till andra ändan, där den specialgjorda vagnen står med flera rullar. Färgglatt och upplyftande.

halsduken2

halsduken3

halsduken4

halsduken5

halsduken6

Jag gick runt i Returbutiken och hittade lite smått och gott. Bl.a. en fin datormus för tre guldpengar. På sistone har jag varit så irriterad över att min dator har varit trög… tills jag kom på att det är musen som håller på och lägger av. Den ’tar’ inte alltid när man klickar. Och vilken skillnad det blev när jag bytte till den nygamla. Klick, klick, klick, utan besvär.

På hemvägen hoppade jag av bussen igen vid Carlslid och slirade hem i snömodden. Jag blev ärligt förvånad att jag klarade mig torrskodd eller rättare sagt torrstrumpad. Visste inte att mina gamla vinterskor var så vattentåliga.

Ha en skön tisdagskväll <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Fantastiskt med halsduken. Jag skulle gärna vilja se den där den hänger. Vacker är vad vad den är.
  Trevligt med besöket i Returbutiken och en mus rikare blev du ju också.
  Skönt att du vilar dig i form och hoppas att du snart skall vara helt pigg.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Halsduken är imponerande. Sen blir det ett stort jobb att dela den och sy ihop till filtar. 🙂
   Musen fungerar jättebra. Är så glad att jag råkade hitta den. 🙂 Kram

 2. Ritva

  Hej Marja!
  Det var jätteskoj att få träffa dej igen 🙂 det var ju ett tag sedan eftersom jag inte var på plats i receptionen sist du var förbi. Tusen tack för halsduksleveransen!! 13,40 meter donerade du denna gång! Måste tyvärr rätta dej lite…vi kommer att ha den stora uppvisningen förmodligen under v.38, alltså i mitten av september (info kommer att finnas på vår blogg sedan då vi bestämt datum). Och man kan lämna in halsduksdelar fram till i början av augusti (även detta datum kommer senare att finnas på bloggen vår). Hoppas du får en mysig helg! Och Tack igen för den trevliga pratstunden på Viva resurs!!
  Kramar//Ritva

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Hej Ritva! Ja, det var trevligt att träffas. Och nu kommer jag ju ihåg att vi pratade om september. Jag ska rätta det i bloggen.
   Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.