Marja

Den långa resan.

Tagit hand om min kropp.

Jag vaknade med en kraftig hjärtklappning i morse efter bara några timmars mardrömsfylld sömn. Kände mig inte bättre i dag, men skulle iväg till sjukgymnasten. Ute var träden frostvita och vackra och ett lager vit snö hade fallit under natten, som dolde det smutsiga slasket. Vackert och fridfullt.

Min gata i dag.

trettondefebruari2

På väg från bussen till vårdcentralen.

trettondefebruari4

 

trettondefebruari6

Jag gillar min nya sjukgymnast. Jag redogjorde kort för min tuffa vecka. Jag har försökt göra mina små övningar för nacken, men å andra sidan också legat mycket hopkrupen med ont i magen och är därför stel i axlar och nacke. Ingen förbättring alltså.

Hon mjukade upp varenda liten muskel och tänjde så att axlarna inte längre satt under öronen. Vissa punkter var väldigt ömma och när hon frågade om det gjorde ont sa jag att ’jag tror det känns skönt’. Jag har lite masochistiska tendenser, gillar att få den där endorfinrushen upp i hjärnan av smärtan.

Vi bokade ett par nya tider. Jag ska fortsätta med mina övningar och så ska vi sätta ihop ett träningsprogram för att stärka mina muskler i hela kroppen. Jag ska gå på vårdcentralen och träna till en början och sedan fortsätta någonstans närmare där jag bor, ex IKSU.

När jag ser mig i spegeln, ser jag att jag har samma kroppshållning som min mamma. Hon började tidigt gå framåtlutad och blev ganska böjd med tiden. Jag måste hela tiden korrigera min hållning när jag sitter, står och går. Det är det jag vill jobba med… mag- och ryggmusklerna och nacke och axlar.

Jag mådde mycket bättre när jag kom hem och efter lite mat, kaffe och en tantlur på soffan, var jag redo för vattengympan. Den nya baddräkten satt bra, så jag behöver inte längre vara rädd för att behagen hoppar ut när jag twistar i vattnet.

Ritva har nu hunnit mäta halsduksdelarna jag var inne med i förgår. Det var 13,40 m den här gången, vilket betyder att jag totalt har stickat 125,95 m. Halsduken ska visas upp i mitten på september (inte början på augusti som jag skrev i bloggen). Deadline för att lämna in halsduksdelar är däremot i början på augusti.

Nu ska jag lyssna på Debatt i SVT1.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad skönt att du tycker om din sjukgymnast! Det är ju en av förutsättningarna för att din rehabilittering skall lyckas. Och jag tycker du kämpar på så bra.
    Skönt med vattengympa som mjukar upp och gör att kroppen mår bättre. Tror det är viktigt att känna efter vad man själv mår bra/bättre av.
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Man får kämpa på mer när man blir gammal. 🙂 Vattengympan är ju den bästa terapin för mig, så den missar jag ogärna. Kramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.