Marja

Den långa resan.

Torsk på torsk.

Jag försöker ju äta skonsam mat, samtidigt som jag är för trött för att ställa mig vid spisen och laga något komplicerat. Då är Findus ågnkokta produkter lätta att ta till. Jag har tidigare skrivit om grönsakerna och nu har de ju också kommit med portionsbitar av torskrygg.

torsk

Efter 5 minuter i min tröga mikro kan jag klippa upp påsen och hälla ut en god bit fisk och en skvätt smält kryddat smör. Just nu är jag less på lax, förutom laxbullar i citronsås, så jag äter ångkokt torsk flera gånger i veckan.

Så här såg tallriken ut förra veckan. Fisk, Findus ångkokta bönor/sockerärtor, coktailtomater och mozzarella.

torsk2

I dag åt jag ångkokt torsk med citronsmör och en sallad på isbergssallad, tomater och mozzarella.

Sen kokar jag hela bovetegryn och äter som gröt med ett smöröga, eller i stället för ris till fisken. Mycket vänligt för matsmältningen. Bovete är ju ett frö, som trots att det innehåller många kolhydrater, INTE höjer blodsockret.

I dag har jag festat på en semla, årets första, och det gick bra. Jag har också en knippe ljusgula krispiga tulpaner i en vas framför mig att njuta av. I morgon har de nog slagit ut för ett foto.

Ha en mysig fredagskväll <3 

3 kommentarer

  1. Ditte

    Jag lagar gärna Findus torskrygg och äter den med brynt smör, pepparrot, kokt potatis och sallad. Helt perfekt!
    Och dina tulpaner vill jag gärna se!
    Kram!

  2. Pingback: Torskfiske 1992 / Fiska torsk | joning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.