Marja

Den långa resan.

Trött.

Gråvädret fortsätter och jag är så trött, så trött. Vad är det för fel på mig?

Någonting var fel när jag tittade mot köksfönstret i morse. Det såg så tomt ut. Hjälp, tulpanerna hade vikit sig och hängde slappa och dubbelvikta utanför vasen. Nej, jag glömde ge dem vatten i går kväll. Jag såg att de hade sugit upp nästan allt vatten och tänkte att jag skulle fylla på… och SÅ GLÖMDE JAG DET. Katastrof!

Jag tog mig inte ens tid att dra på mig morgonrocken, utan sprang spritt språngande naken ut i rummet för att rädda tulpanerna. Jag kapade av stjälkarna lite och ställde dem i kallt vatten med ett par isbitar i. Med hjärtat i halsgropen vattnade jag mina krukväxter också, för säkerhets skull.

Tulpanerna vaknade till liv igen och nu står de där lika vackra och krispiga som i går. Vilken livskraft de innehar! Nu vaktar jag vattennivån noga.

Färgen på dem är så vacker, tycker jag.

finatulpaner

finatulpaner2

För övrigt har jag inte gjort så mycket i dag.  Jag fick äntligen fram dammsugaren och så spontanbokade jag tvättstugan för ett par timmar. Det får räcka. Magen har hållit sig lugn ett par dagar (peppar, peppar… tar i trä…), men jag är som sagt så trött, så trött.

I morgon tar vi nya tag.

Ha en skön söndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tyckte också att tulpanerna hade en väldigt vacker färg när jag såg dem i går.
    Och vilken tur att de återuppstod! LIka vackra igen! Livskraft kallas det väl.
    Hoppas att din trötthet snart försvinner för man kan ju undra om det är någon brist i kroppen som orsakar den. Kanske värt att kolla upp?
    Tänker på dig!
    kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag trodde att det var kört för tulpanerna, så glädjen var stor när de ’återuppstod’. Jag undrar också om det är något som borde kollas upp i kroppen. Mitt blodtryck har kanske sjunkit för mycket med den nya medicinen… Kramar! 🙂

  3. Sandra från Finland

    Jag är också trött hela tiden, tycker jag. Kanske är det gråvädret som gör det? Å andra sidan har jag väldigt lite att göra om dagarna, och ju mindre inplanerat program, desto tröttare brukar jag också bli.

    Snart ska jag också köpa tulpaner! Min pappa var och hälsade på för någon dag sedan och jag funderade på att köpa då, men han tyckte det var lite tidigt. Jag höll med honom, men nu börjar nog tulpanfebern krypa på. Tills dess pryder jag mitt köksbord med ett klarblått ljus istället.

    Roligt som alltid att få följa med din vardag!

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, vi får skylla på gråvädret. Ett blått ljus är nog lika fint som tulpaner. Kram fina Sandra. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.