Marja

Den långa resan.

Ögonblick av lycka och det där skägget.

De lätta snöflingorna dansade i luften i morse. Jag stod vid busshållplatsen och såg dem virvla runt varandra. Några var stora, andra mindre och deras dans var det vackraste jag sett i vinter. Den tunga vintern uteblir nog i år, så därför är jag glad att jag för en kort sekund sett flingornas vackra dans.

När jag sen steg av bussen på Mariehem, trängde sig solen genom ett hål i det kompakta molntäcket. Men bara för en kort sekund. Tillräckligt länge dock så att jag hann slita upp kameran och rikta den mot ljuset. Det enda ljuset vi har sett under hela februari.

sol

Jag var på väg till sjukgymnasten. När jag stretade uppför backen till vårdcentralen, kände jag att jag mådde illa, blev andfådd och yr. Vad är det med mig?

Jag beklagade mig lite för min fina sjukgymnast, men sen tyckte jag att vi kunde gå in i träningslokalen och sätta ihop ett program åt mig. Jag vill ju ha ett program och sätta i gång med träningen. De hade fått nya maskiner sen jag var där för ungefär ett år sedan. En ny cykel, en roddmaskin, en sån där maskin man åker skidor på och stora pilatesbollar. Jag fick prova på lite olika saker och blev till slut riktigt upplivad av allt det roliga. Jag går in i ett slags meditationstillstånd när jag ex. står och drar i en maskin upprepade gånger. Eftersom jag har fibromyalgi får jag träna med mycket låga vikter och flera upprepningar.

Det där kommer att bli bra. På måndag har jag en ny tid och då slutför vi mitt program och sedan klarar jag mig själv.

Sen var det vattengympa också i kväll, så i morgon får jag ta det riktigt lugnt.

Till sist tänkte jag lägga ut ett par bilder på det där skägget jag skrev om i går. Ett tekniktips med andra ord.

Jag hade alltså ett litet stearinljus som jag drog i pyttesmå cirklar där skägg och hår skulle vara. Man får trycka ganska hårt. Sen kunde jag måla över det så att jag fick färg på huden som lyser igenom.

Så här ser hela min målning ut.

skagget2

En närbild på skägget.

skagget

En monokrom närbild. 

skagget3

Ha en fin torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilket fint porträtt! Så häftigt! Och skägget; att komma på idén. Fantastiskt!
    Din bild när solen tittade fram såg också ut som en ålning. Vacker!
    Vad som inte känns bra är din hälsa. Oroväckande att du blir yr, anfådd och mår illa.
    Bättre blev de när du berättade om besöket hos sjukgymnasten. Tänk så lyckat detta blir.
    Många tankar och kramar till dig! Och ta hand om dig!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Vi använder faktiskt ofta stearinljus i stället för maskeringsvätska när vi vill spara vita partier på pappret. Maskeringsvätskan luktar ganska illa och med stearinljuset blir det en speciell lyster. Tyckte bara att jag lyckades så bra med det krulliga skägget. 🙂
    Jag har beställt tid hos distriktssköterskan för att mäta blodtrycket och se om den nya medicinen verkar. Det kan också vara så att det är biverkningarna jag känner. Måste ta tag i det.
    Sköt om dig! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.