Marja

Den långa resan.

Glass!

Konstig förkylning jag fått. Jag trodde det skulle stanna vid hostan, men i går eftermiddag vandrade den upp i bihålorna.

På kvällen blev jag toksugen på glass. Kände att jag behövde något kallt att svalka mig med, men orkade inte gå till OK eller den lilla kiosken här på Tomtebo. Ovanpå mig var det alldeles tyst och jag önskade att det hade varit fest och jag hade kunnat gå upp och be någon av killarna springa till kiosken åt mig. Tror ni de skulle ha gjort det?

Tanken på den vanliga kvällsmackan med tekoppen var inte så lockande, så jag skrapade ihop en sallad av det jag hittade i min kyl och frys. Cajsa Warg, du har fått konkurrens! Titta vad jag hittade. Isberssallad, tomater, champinjoner, mozzarella, ägg och räkor. Hur gott som helst. Sen rörde jag ihop lite kvarg med randig kaviar och pyttelite honung som dressing.

raksallad

I dag ringde jag till H som vi skulle ha tjejträff hos i morgon och nu har vi skjutit fram träffen med en vecka. Så skönt för mig att det gick bra för alla, för jag kommer inte att vara i form i morgon och ingen vill heller umgås med en sjukling nu i dessa förkylningstider.

När jag hade hostat upp mig och ätit frukost gick jag ut med soporna och kände att det var ganska skönt ute. Tänkte att jag skulle gå till kiosken och köpa glass, men sen började jag dona här hemma och blev lite ’överansträngd’. Jag gjorde kall ingefärsdryck i ställer och la mig på soffan och tittade på en film. Med andra ord… jag somnade en stund.

I morgon vill jag nog ha lite uteluft, så då blir det kanske glass till kaffet. Nu ska jag mixa frusna hallon med kvarg och lite agavesirap. Det blir ju nästan som glass och nyttigare för mig.

Btw, vad är bästa medlet för en sårig näsa?

Ha en skön lördagskväll <3

 

7 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Glass!! De bästa som finns 😀 jag brukar göra egen glass av ägg, socker, honung, laktosfri grädde, kakao och jordnötssmör! Galet gott!!

    Dutta på lite olivolja inne i näsan. Skonsamt, enkelt och lättillgängligt eftersom man oftast har det hemma!

    Kram på Dig Marja!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jaa Helena, olivolja är ju bra till allt. Tack för tipset!
    Vist gör du din glass i en glassmaskin? En sån har jag inte. 🙁
    Ha en fin helg! Kramar

  3. Helena Nilsson Springare

    Japp! I en glassmaskin som heter ”krupps”. Lite bökigt eftersom man måste planera och göra en batch så att man HAR färdig glass i frysen när man väl blir sugen och så tar det ju en stund att göra!
    Men det är faktiskt värt att ha en glassmaskin 🙂
    Det finns så mycket konstigheter i köpeglass (dock inte Ben & Jerrys som bara har naturliga råvaror) så jag gör hellre min egen glass 🙂

    Hoppas det fixade sig i näsan! Torr näsa är ett hesicke på vintern 🙁 Svider och har sig..
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag äter inte glass så ofta, just för att det finns socker m.m. i den, men ibland får jag ’cravings’. 🙂
      Tack, det är mycket bättre i näsan i dag… tog barnolja och det var bra. 🙂
      Ha en skön söndag! Kram

  4. Ditte

    Marja! Jag tror att killarna gärna hade gått och köpt glass till dig och med glädje. ”Sån är jag”…
    vIlken härlig kvällssmörgås ! Blev så sugen på räkor…
    Hoppas att du nu vilat dig i form och mår åtminstone lite bättre.
    Kramar och tankar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tror också att de hade blivit så förvånade eller roade att de hade gått. Det är bara bakom hörnet. 🙂 Tack, jag mår mycket bättre efter en överraskande febertopp i natt. I morgon ska jag ringa vårdcentralen för säkerhets skull. Vill inte åka på något bakslag.
      Hoppas din hosta är bättre! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.