Marja

Den långa resan.

Jag tänker om.

Jag är inte sämre än att jag kan tänka om och ta tillbaka något jag skrivit.

Jag började fundera på den sista bilden i min Fototriss i går. Pojken som kramar om grodan med båda händerna. Jag skrev att jag inte tyckte om det jag såg… jag tyckte inte om smilet och framför allt inte sättet han håller grodan med båda händerna.

djuriskt

Sen började jag tänka efter. Det kändes inte bra att såga ett konstverk på det sättet. Jag kom ihåg att jag hade en annan bild och tittade på den.

djuriskt4

Där ser det ju ut som att pojken tänker släppa ner grodan i vattnet och den som har försökt hålla fast en groda vet att grodor är hala och oftast behöver ett fast tvåhandsgrepp för att inte glida ur.
Jag vet inte vad konstverket heter, för det är ett av de många motiv som jag har fångat i förbifarten. Ni vet när man har bråttom och bara sliter upp kameran och fyrar av medan sällskapet står och stampar och vill gå vidare. Nästa gång jag är i Barcelona ska jag ta reda på om den här lilla fontänen har något namn. Det kanske är någon figur ur en saga? Någon som vet?

Tills dess är min tolkning att det är en räddningsaktion på gång och att grodan snart ligger i sitt rätta element. Det känns mycket bättre.

Ha en fin kväll <3

2 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Vet du, Marja, du är nog min vardagshjälte på så många vis. Jag tycker så om ditt sätt att tänka och reflektera över allt, både stort och smått, och hoppas på att jag själv kan få ha en så fin inställning till livet.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Sandra! Jag tror det är så att man som ung har så mycket att uppleva och känna och själva livet tar så stor plats, men när man blir äldre finner man tiden att stanna upp och undersöka de små detaljerna. Så har det varit för mig i alla fall.
      Du skriver underbara texter som också är iakttagande av både det yttre och det inre. Ditt inre. Fortsätt med det! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.