Marja

Den långa resan.

Torsdagstema – I like #137

I dag tänkte jag gilla mig själv. Får man det?

Jag hade tänkt att det skulle bli en alldeles vanlig dag, men så började mobilen pipa, telefonen ringa och när jag gick ner efter posten fick jag ett kort som nästan fick mig att bryta ihop.

Ja, jag fyller år i dag och kortet var från min älskade dotter. Hon är väldigt kreativ och en duktig scrappare och här kommer ett tips hur man kan göra om man inte har all tid i världen. Jag fick ett vackert konstkort med Renoirs målning ”The Umbrellas” pimpat med fjärilar, washitejp, rhinestenar och glitterlim. I like!

grattis4

 Det glittriga på paraplyerna syns inte så bra, men det är väldigt effektfullt.

grattis3

grattis

Det viktiga är att välja rätt motiv på kortet. Det är tankarna man inte skriver ner, det är känslorna. Min dotter känner mig så väl och jag kan i den här målningen se episoder ur mitt liv. Jag kan se olika personer, mig själv… och det var det som blev så känslosamt.

På ett mms från Spanien står min kompis med fötterna i det vita skummet i det blå havet och vinkar till mig. Livet, det är här och nu!

Jag fyller 70+ , men blev så peppad av en betraktelse i Vk i tisdags. Linnéa Olsén ska fylla 40 och funderar kring det här med åldern. Hon skriver så här:

”Jag tänker aldrig sluta älska att leva. Jag tänker aldrig sluta vara nyfiken på vad livet har att erbjuda mig, jag tänker aldrig sluta dansa i köket, jag tänker aldrig sluta skratta med mina vänner eller med mina barn. Jag tänker aldrig sluta vara den jag är bara för att jag uppnår en viss ålder.

Tack Linnéa för de orden. Så vill jag också tänka.

Det blir inget speciellt firande i dag. Nu ska jag koka finsk korvsoppa. Sen blir det väl en halvslummer framför hemmafruarna i Beverly Hills och så vattengympa. I kväll gräver jag nog fram något gott fika ur frysen. I morgon är en vanlig dag.

Just nu snöar det.

Torsdagstema – I like

Ha en fin torsdag <3

 

 

 

 

18 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Klart en får gilla sig själv – jag tycker en SKA gilla sig själv lite mer ofta!

    Det var verkligen en mycket vackert kort du hade fått. Den blå färgskalan med orange fält är så skön för ögat. Gratulerar så mycket på födelsedagen, Marja!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Sandra! Självklart ska man gilla sig själv mest, och det jobbar vi alla med, eller hur?
      Kramar till dig!

  2. Ritva

    Hej Marja! GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!! Hoppas du haft en jättemysig dag idag 🙂
    Jag kommer att starta upp en ny blogg snart om 1-milahalsduken, den gamla har stängts.. då jag har fixat klart sidan får du jättegärna hjälpa mej att sprida den nya sidan så att alla som följer projektet får information. Blir en hel del jobb att försöka nå alla läsare men jag har inget val..nåja det löser sig nog 😉 Hoppas vi ses snart!
    Kramar//Ritva

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ritva! Jag håller just på och fäster trådarna på en färdig halsduksrulle. Tänkte faktiskt fota den när det är färdigt och skriva några rader om projektet. Det var länge sedan jag gjorde det på bloggen. Det passar ju jättebra att samtidigt länka till din nya blogg då. 🙂 🙂 Jag håller ögonen öppna när den kommer upp. Kram Ritva!

  3. Terttu

    Grattis Marja på din födelsedag! Vi är ju Fiskar båda två. Sanotaan suomeksi: hiljaisissa vesissä ne kalat uivat, olen kuullut joskus sanottavan. Halaus! Terttu

  4. Ditte

    Stort grattis på din födelsedag! Tänkte extra på dig idag när jag var med Max i Bryggartäppan. Vi blev inte så långvariga för det var gott om stora råttor där som suktade efter fågelmaten. Men jag skall ringa miljökontoret i morgon. Man kan inte ha råttor i en lekpark eller i de små husen. Nån måtta får det vara på 1800tals miljön.
    Vilket underbart kort du fått av din dotter. Väldigt vackert! Och jag kan förstå alla känslor som kom i kapp dig.
    Jag tycker också mycket om Linnéa Olssons tankar om ålder. Så vill jag också tänka.
    Hoppas och önskar att din dag varit bra.
    Kramar!

  5. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag har precis varit inne hos dig och gratulerat dig lite i förskott. Läste om råtorna… huu!
    Min dag har varit mycket bra. Så många som kommit ihåg mig! Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.