Marja

Den långa resan.

Lördagsblandat, samt hiss och diss.

kroton

Min fina Kroton har en blomställning jag inte sett på den förut. Tidigare har den haft typ vippor med mycket frömjöl, som jag knipsat av eftersom jag inte velat få en allergisk reaktion. Nu har den små knoppar med vätskekulor som glimmar i solskenet. Ska bli spännande att se hur de utvecklas.

I morse var jag totalförvirrad när jag vaknade. Jag visste inte vilken dag det var. Jag, som är kalendernörd, låg och försökte förtvivlat komma på vad det var för dag och vad jag skulle göra. Jag kände på mig att gårdagen hade varit en vardag, eftersom jag varit och handlat på Rusta… men kunde det då vara tisdag i dag? Hjälp, träningsdag och jag hade inte stigit upp än. Till slut kunde jag räkna ut att det hade varit fredag i går och att det således är lördag i dag. Det kanske var så i alla fall att torsdagen blev en speciell dag och kunde lika väl ha varit en söndag.

Jag kan bara konstatera att den gångna veckan har varit trevlig. Inte bara för att jag fyllt år och blivit uppmärksammad, utan jag har också fått ett par trevliga besked. Små överraskningar i vardagen.

Jag blev också glatt överraskad över en fin tunika jag ropat in på Tradera. Lätt och lite slinkig och passade mig så bra. Den kommer att bli min favorit i sommar. Jag behöver väl inte berätta vem som har designat den?

tunika

Dagens hiss:

Östen Berlund, 78 år, som bor i Vännäs utanför Umeå ger bort sin aktieportfölj värd 12 miljoner kronor till barn- och ungdomdverksamhet inom Vännäs kommun! Läs mer om det här: http://www.vk.se/plus/1155481/osten-ger-bort-12-miljoner-kronor
Så generöst och helt rätt att ge bort sina pengar till det man brinner för i stället för att de går till någon allmän arvsfond, tycker jag och började genast fundera över vem jag skulle skänka pengarna till. Jag skulle nog fördela dem över många olika mottagare.

Dagens diss:

#1  Färjan mellan Umeå och Vasa har ända sedan 1980-talet fraktat kärnbränsle från Sverige till Finland utan att allmänheten haft en aning om det! Vad är det som pågår över huvudet på oss? Nu stoppas transporterna tills vidare på grund av uppmärksamheten i pressen säger rederiets vd Peter Ståhlberg till Vk.

#2 Jag har provat LCHF-gurun Björn Ferrys pasta. God, om man gillar att tugga på gummisnoddar. Det blir inte alltid så lyckat när man ska göra ’konstgjord’ mat.

lowcarb

Ha en skön lördagskväll <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.