Marja

Den långa resan.

1-milahalsduken och vårtecken.

I eftermiddag har jag suttit framför TV:n och fäst alla trådarna på en halsduksrulle. Det tar en stund, i synnerhet om man vill sticka randigt. Men rullen blev fin och färgglad. Alla färger finns med, utom grönt.

mangafarger2

mangafarger

Jag har två nya rullar på gång. En med raggsocksgarn och den blir tjock och varm. Den andra med tunnare lila garn och vita ränder. Jag växlar emellan.

Just nu är 1-milahalsduken 10358,10 meter lång! Alltså redan över en mil, men det behövs om rekordet ska slås.

Ritva har skapat en ny blogg endast för halsduksprojektet.
http://blogg.vk.se/1milahalsduken/

Där kan man följa hur projektet framskrider och också få veta deadline för inlämning av halsduksdelar och garn och var man kan lämna in dem. Så småningom kommer alla inlägg och bilder från den gamla bloggen att föras över till den nya bloggen. Alla delar som lämnats in till Ritva har dokumenterats och mätts av henne. Ett digert jobb, minsann.

I dag var jag ute och letade efter vårtecken. Vi har varannandagsväder, det växlar mellan sol och 9 plusgrader och snöblandat regn och 2 plusgrader. I dag var en gråkall och blåsig dag. På flera bloggar kan jag se bilder på fina vårblommor och längtar efter krokusar och tussilago, men det enda jag hittade i dag var videkissar som försiktigt tittade fram.

vartecken2

vartecken

Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Våren kommer så sakteliga och de söta videkissarna är ju err litet vårtecken.
  Snart kommer nog krokusarna och tussilagona till dig också.
  Jag är så faschinerad av rekordhalsduken, vilka jobb! Fantastiskt! Och roligt med Ritvas dokumentation.
  önskar dig en trevlig måndag och kanske hittar du fler vårtecken.
  Kram!

 2. Ritva

  Hej Marja! Ska bli jätteskoj att få se dina fina rullar ”live” sen 🙂 Och TUSEN TACK för dina snälla ord!! Jag gör så gott jag kan och fokuserar på allt det positiva med projektet. Alla underbara människor jag mött som är med på ett eller annat sätt. Det är väldigt mycket jobb med att vara med i ett stort projekt och det är inte alla som tänker på det, jag har fått höra falska anklagelser mot mej men jag vet att dom inte stämmer så det bryr jag mej inte om! Jag har aldrig satt mej själv i centrum utan halsduksprojektet har alltid varit i centrum! Längtar just nu till den stora uppvisningsdagen…den kommer bara att innehålla glädje,skratt, en massa härliga människor och naturligtvis massvis med halsduk 🙂
  Kramar//Ritva

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag förstår att något hänt i och med att det blev nya bloggar. Försök att inte bry dig om eventuella anklagelser, utan fokusera på slutförandet av detta fantastiska projekt. Du gör ett fantastiskt jobb och du har mitt fulla stöd och säkert även alla andra stickglada kvinnors stöd. Nu ser vi fram emot den stora uppvisningsdagen och jag hjälper gärna till så gott jag kan. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.