Marja

Den långa resan.

Vårväder.

Vilket underbart vårväder det var i går. Jag gick en lång promenad ner till sjön. I skogen var det grönt, men nere vid vattnet låg snön och isen kvar.

grontiskogen

varvidsjon

Som en stor val ligger den där och väntar på att få komma ut i sitt rätta element.

vantar

Nere på min badplats satt fyra personer runt bordet och hade picnic. På äventyrsplatsen vimlade det av barn och föräldrar. Jag gick hem via gatorna på Tomtebo och kikade in i trädgårdarna för att se om inte några blommor kommit fram, men nej, det är för tidigt än.

Hundbajspåsarna som legat i högar var bortstädade och en tunna var tillbaka. En av tre på mitt promenadstråk. De två andra skulle nog också behövas, för papperskorgen vid min busshållplats är ständigt full med färgglada påsar. Inte så trevligt att stoppa ner något där.

hundbajs

För övrigt blev jag så glad häromdagen när en kvinna som kom till busshållplatsen spontant böjde sig ner och tog upp en tom tablettask och stoppade den i papperskorgen. ’Jag kan inte låta bli…’, sa hon. Jag är alltså inte den enda som tycker om att hålla ordning. Skönt.

I dag var det träning. På vägen dit gick jag förbi trädet som fångat ett papper och nu var snön borta, så jag kunde gå närmare och fota bättre. En ros har det blivit av pappret och den har nästan vuxit ihop med trädet.

pappersros

Ha en skön onsdagsnatt <3 

4 kommentarer

  1. Lena

    God morgon Marja.Vilka vackra kort du tagit.Förutom papperskorgen med bajspåsarna,men tyvärr ser det ut så lite överallt,men det är ju bättre än att se dom ligga på marken,men fortfarande inte så trevligt.Ha det bra.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Lena! Ja, vi får vara glada över att bajspåsarna hamnar i papperskorgen och inte på marken. Fast nere vid sjön, där många hundägare rastar sina hundar, borde det finnas fler hundbajskärl. 🙂

  2. Ditte

    Vad skönt med lite vårkänsla, sol och ljus. Jättefina vårbilder! Och att gå både längs sjön och i skogen ger en extra skön känsla kan jag förstå.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tycker det är underbart att bo så nära naturen och sen kunna hoppa på bussen och vara mitt i stan på 15 minuter. Längtar efter att ta fram cykeln. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.