Marja

Den långa resan.

Dessa sötnosar.

I kväll var det akvarellmålning igen. Vid busshållplatsen på Ålidhem kröp en katt upp på staketet bakom kuren och jamade uppfordrande åt mig. Jag var ju tvungen att gå och titta vad det var. Såvitt jag kunde se mådde den bra, var kanske bara lite vilsen. Jag pratade lite med den och fick ta ett kort. Vilken sötnos.

katt

 Vi har en svart katt i huset som jag ibland hittar irrande i trappan. Hon bor på bottenvåningen, men går ibland ända upp till tredje våningen. Där är hon inte populär, för två st som bor där är allergiska. Det är inte lätt att hålla reda på katter, de går lite som de vill, men jag har tagit som vana att ta henne under armen och gå och ringa på hos ägaren. Det verkar som katten släpps ut via altandörren och sedan smiter in via entrédörren när någon går ut eller in. Ett litet irritationsmoment är hon nog bland de andra boende, den lilla svarta skönheten.

På akvarellen var det trevligt som vanligt. Vi målar fortfarande porträtt och i dag målade vi en kvinna i halvprofil med mycket ljus på halva ansiktet. Före fikat brukar det vara knäpptyst, när alla jobbar på under full koncentration. Sen dricker vi te och diskuterar allt mellan himmel och jord. I dag pratade vi både om aprilskämt och det planerade kärnkraftverket i finska Pyhäjoki.

 

Dagens Tjuvlyssnat:

På ett djursjukhus i Stockholm.

Paris Hilton-kopia: Hej, jag söker akut för min hund

Receptionist: Okej, vad är det som har hänt då?

Paris Hilton-kopia: Jo, jag hade honom i min väska och så trillade han ut.

(Receptionisten börjar knappa in i datorn.)

Paris Hilton-kopia (lite tystare): Och eftersom han hade sin tröja och sina byxor på sig så kunde han inte fälla ut benen och ta emot sig ordentligt.

God natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Akvarellmålningen verkar vara en skön avkoppling på flera sätt och väldigt mysigt. Ja, dessa katter. De är ju inte alltid så lätta att ha vare dig inomhus eller i stan. Men skönt att du hjälper dem tillrätta. Tack för ett gott skratt! Din djurhustoria piggade upp. Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      En innekatt är väl allra enklast att ha… men de flesta katter vill ju ut och jaga. Nej, man ska nog bo på landet om man har katt. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.