Marja

Den långa resan.

Bland tomtar och troll.

Jag fick veta att lägenheten jag brukar låna i Stockholm är tom över påsk, så hastigt och lustigt bokade jag biljetter och får nu fira påsken med mina käraste. Det kunde inte ha kommit lägligare, för på sistone har jag verkligen längtat efter miljöombyte.
Som tur var fanns det billiga biljetter kvar och jag kom dessutom på att jag kan ju åka med olika bolag. Happy, happy.

Gråvädret fortsätter.  I går gick jag till återvinningskontainrarna med tidningar och plastförpackningar och tog sedan en omväg hem. Vid förskolan närmast mig stannade jag till. Grinden stod öppen, så det var tydligen meningen att jag skulle gå in i skogsdungen som fungerar som barnens utelekplats. Där bjuder naturen på en fantasifull lekmiljö, man känner att man är på Tomtebo, bland tomtar och troll. Jorden har nötts undan mellan träden och deras rötter bildar de mest intrikata mönster. Titta här vilka skrämmande klor… eller är det vackra bågar?

klor

klor2

Och så avgrundsdjupa svarta hål.

avgrundshal

 

Sen fanns det människoskapade små byggnader och plattformar. De här barnen har en alldeles speciell lekmiljö. Jag är dock glad att jag inte är deras fröken, för jag snubblade hela tiden på alla rötter.

Kragpallarna stod och väntade på vårsådden. Jag har på känn att jag kommer att göra fler studiebesök där när jag går förbi.

kragpallarna2

Ha en skön söndagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. paula i pörtet

    Hej, har du barn och barnbarn i Stockholm? Då var det väl skoj att kunna åka dit över helgen. Jag gillar påskhelgen, mycket bättre än jul faktiskt, jag diggar inte julen alls med alla måsten. Påsken är kravlös, man äter gott, umgås, kanske kan man vara ute och sola, lyssna på fågelkvitter osv. och kvällarna börjar bli lite ljusare beroende på hur sent påsken ligger. I år är det ju riktigt sen, men skidbackarna kommer att vara öppna, även om inte alla nedfarter är det. Tyvärr tror jag inte jag får möjlighet att vistas med mina nära o kära denna påsk, dottern med familj har inte råd att åka hit, det blir dyrt ca 400 per person fast vi bara pratar om drygt 10 mil! Dottern åker på solsemester om en månad så pengarna behövs…
    Själv får jag knappast kattvakt så jag kan åka bort, jag får väl ta igen det i sommar, eller så får jag helt enkelt sätta mig på kvasten och hoppas att Blåkulla ligger i närheten av Falun!
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, min dotter och barnbarnet bor i Stockholm. Eftersom de har hund, brukar jag låna exets lägenhet på Söder när han är borta. Och nu ska han fara till Finland i en vecka.
      Blåkulla ligger nog närmare än du tror, så det är bara att grensla kvasten. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.