Marja

Den långa resan.

Jag blir nog arborist.

Jag har alltid sagt att jag ska bli trädgårdsmästare i mitt nästa liv. Men nu tror jag att jag blir arborist.

Jag har också sagt att jag tror jag varit ett träd i ett tidigare liv, för jag är så intresserad av träd och känner en viss gemenskap med många. Flera träd på mina promenadstråk är som mina vänner, jag hälsar på dem och fotograferar dem under olika årstider. När jag gick i bildterapi, målade jag mig själv som ett hus eller ett träd. Ofta blev det träd.

I förgår upptäckte jag ett träd jag inte lagt märke till förut. Jag tittade upp i den blå himlen och tyckte mig se att något gnistrade i solen där uppe. Det var ett gammalt sälgträd med vita, luddiga videkissar. Jag har aldrig tänkt på att sälgträd kan bli så höga och till synes gamla. Videkissar brukar ju sitta på ris.

 

Där borta, bredvid den höga tallen, står sälgträdet.

salgtrad2

salgtrad

 

salg3

salg

 

Det blev tandläkarbesök i dag. Inget allvarligt, bara den årliga besiktningen, men man kan ju aldrig veta vad han hittar. För ett år sedan blev det ju en besvärlig (och dyr) rotfyllning.
Jag hade inga hål, så han fixade en tandhals, där den gamla lagningen hade försvunnit, skrapade lite tandsten och polerade. Allt var färdigt på 20 minuter. Så skönt! Nu får vi hoppas att mina gamla gaddar håller ett år till.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Ditte

    Vilka fina bilder på träd. De liksom talar även till mig. Jag tycker också om träd och kan stundtals se symboler i dem. Inte alltid, dock…
    Skönt att tandläkrabesöket inte behövde innehålla något på rot…
    Trevligast så.
    Kramar och tankar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Träden står där i ur och skur. Tänk vad mycket de orkar utstå och tänk så gamla många blir. 🙂
    Kram.

  3. paula i pörtet

    Bara jag igen….jag är också en trädkramare Kollar ofta på enstaka träd, men är också fascinerad av träd som ser ut som om dom lever i symbios, nästan hoptvinnade, ibland samma sort, ibland skilda arters träd.
    Vad vore världen utan träd, plantera mera träd!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, Rebecca och det här trädet känner du nog igen. Det är ju den öppna platsen nere vid sjön där den stora granen står. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.