Marja

Den långa resan.

Bad hair day – every day.

cykeltur2

Säsongen för platt frisyr är här. I dag tog jag premiärturen med cykeln. Äntligen! Så härligt och vilken frihet att susa fram. Jag hade pumpat däcken och justerat växlarna, så det var hur lätt som helst att trampa. Jag tog det lugnt, så jag inte skulle beöva ’djupandas’ och få i mig alltför mycket av de här små sköna elakingarna.

videkissar

Jag är trött. Inte orkeslös, utan trött så att jag gärna blundar och somnar så fort jag sätter mig. Jag skulle kunna sova dygnet runt. Trögtänkt är jag också. I dag skulle jag handla på Konsum, för jag skulle ha något jag brukar köpa där. Jag gick runt och tog det jag behövde, men kunde inte komma på vad det där viktiga var som jag egentligen skulle ha. Efter tre varv i affären kom jag på, toapapper var det ju.

Sen for jag till Liedl. De bakar så goda frallor med massor med pumpafrön. I dag var de alldeles färska, så jag köpte ett helt gäng så jag kan frysa ner. Pumpafrön innehåller naturligt östrogen, så de är bra för oss medelålders+ kvinnor.

pumpafrofrallor

För att inte somna, måste jag hålla mig aktiv. Jag har ringt vaktis och beställt tvätt av våra sopnedkast/kärl och jag bokade tvättstugan. Nu är det väl ändå dags att tvätta vinterns jackor, täckbyxor och tjockvantar.

När jag kom ut ur tvättstugan gjorde jag bort mig rejält. I trapphuset stod två män i arbetskläder och jag undrade vad de skulle… (Jag ringde nämligen om hissen i fredags.)

Den ene kliade sig i huvudet, tittade på kompisen och sa: ”Ja… vad ska vi… vi ska äta palt… och sen…” Då förstod jag att det var läge att förklara mig och det visade sig att han skulle hjälpa sin dotter att byta däck. Jag bad om ursäkt och sa att det inte var meningen att vara nyfiken, men att hissdörren fungerar fortfarande inte och jag hoppades på att de skulle fixa den. Så tokigt det kan bli.

Ha en trevlig måndagskväll<3

 

 

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad roligt när det blir både lite tokigt, roligt och ett trevligt möte. Jag skulle ha velat var med där i trapphuset….TYcker om när man i alla fall ser att andra finns i närheten.
  Härligt att du tagit fram cykeln och varit ute på tur. Men pollen är det gott om vad jag kan förstå. Även här. Jag är oallergisk men båda döttrarna lider i dessa tider.
  Dina bröd från Liedl känner jag igen. Vi köper dem både här och i Spanien. Jättegoda!
  Hoppas att din trötthet går över i takt med att pollentiden försvinner. Eller är det din fibromyalgi som ger dig tröttheten? Kanske både och…
  Kramar och tankar till dig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tror att männen blev lite konfunderade först och det var nog därför han började dilla om att äta palt… Jag brukar alltid fråga hantverkare vad de gör, för jag vill ju veta vad som är fel i huset. Hade de inte varit arbetsklädda hade jag nog bara hälsat och gått förbi. Sen är det nog bra att kolla att det inte är någon obehörig som smyger omkring i trappan.
   Jag antar att det är pollen som gör mig så trött och trög i huvudet. I dag gjorde jag bort mig igen och sen slocknade jag på soffan när jag kom hem. Men det får vara så tills det går över. 🙂
   Att cykla var härligt och nu ska jag se till att cykeln blir smord och får en ordentlig översyn nästa vecka. Kramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.