Marja

Den långa resan.

Dagens hagelrapport och loppis.

I dag var det megaloppis på Nolia. Vädret var så där växlande som det varit de senaste dagarna. I går åkte jag till Rusta och precis när jag steg av bussen och skulle gå en bit, började det ösregna. Men jag hade tagit paraplyt med mig, så jag blev bara lite sur om fötterna. I dag duggade det när jag sprang till bussen och jag noterade att jag hade lämnat paraplyt hemma. Äsch, tänkte jag, det slutar innan vi kommer ner på stan. Men pyttsan, det började tokhagla.

När jag stod och väntade vid bussbytet på Vasaplan, såg det ut så här.

hagel

Jag konstaterade att jag hade klätt mig alldeles för tunt och övervägde faktiskt att åka hem igen. När jag steg av den andra bussen och gick genom parken till Nolia sken solen och hagelkornen låg som pärlsocker på marken.

hagel2

Några timmar senare, när jag var på väg tillbaka, var det mesta borta.

hagel3

 

Att gå på megaloppis är något helt annat än att gå på Myrorna eller Kupan. Där går du mellan olika avdelningar… kläder, husgeråd, böcker m.m., på Nolias loppis får du kryssa mellan ett otal bord i en stor hall och utbudet är förvirrande varierat. Jag noterade att de vana loppisbesökarna har en dra-maten eller en kabinväska på hjul med sig och de river och rotar i alla lådor. Är det så att de köper och säljer? För visst skulle man kunna göra sig en hacka på vissa saker som är oförskämt billiga. Om man ids.

Jag hade inte så mycket pengar med mig, men hade jag haft bil hade jag satsat alla på en liten retrobyrå i teak på ben. Men den var för tung att bära och att ta taxi kändes för lyxigt. Jag köpte i stället en spegel med en liten glashylla. Den ska jag ställa på byrån i sovrummet och intalar mig att rummet kommer att verka luftigare med en större spegel. Den kunde jag ta under armen och när jag vände på den föll glashyllan ner på betonggolvet med ett klirr. Jag blundade och förväntade mig att få se glasskärvor, men när jag öppnade ögonen stod en man och höll upp glaset. Det klarade sig.

En timme innan loppisen skulle ta slut blev det liv och rörelse bland de tidigare lojt spankulerande besökarna. En massa kläder och prylar såldes nu för 10 kronor styck. Jag passade på att köpa den där palestinasjalen jag funderat på, en retrolöpare i svart/vitt grafiskt mönster och en påse garn. Ja, och så köpte jag ett par stoora strutformade spiralörhängen. De ska jag inte använda, utan ha till något pysselprojekt som kronan på verket.

När jag sent om sider kom hem var jag lite frusen och kokade en het laxsoppa med grädde och chiliflakes i.

Nu är helgdagarna över för den här gången och jag tycker det är skönt. Jag blir så dagavill av alla klämdagar och ’lediga’ dagar. 

Jag ska få en ny laptop och det behöver jag verkligen. Jag får se upp med vissa tangenter på tangentbordet. Speciellt h. Det blir gärna ’allå, ’allå, ’emliga armén annars.

Överhört på loppisen:

–        Pappa, kan vi inte gå hem nu?

–        Nej, jag har kvar en peng i fickan.

Ha en skön söndagskväll <3

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Vad roligt att se ordet ”dagavill” i skriven text! Som den finlandssvensk jag är läser (och uttalar) jag ju det med kort a på båda ställena, tycker det är ett så praktiskt ord. Jag har också varit hemskt dagavill och kroppen & sinnet är inte riktigt inställda på att det är måndag idag heller… Hoppas du visar upp dina loppisfynd här på bloggen inom sinom tid 🙂

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag tycker ’dagavill’ är ett väldigt praktiskt ord och jag uttalar det också med korta a:n. 🙂
    Jag ska fota mina loppisfynd, spegeln är på plats och såg så fin ut när solen sken in i morse. Det är egentligen en badrumsspegel… men vem säger att den inte skulle passa i mitt sovrum? 🙂
    Hoppas din vecka blir bra när du väl kommit över måndagen. 🙂 Kramar

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Du skulle ha slagit en pling så hade jag skjutsat hem dig och byrån…niemas problemas. Jag orkar inte gå på såna där loppisar men jag förstår ju att det är massor att se, och lite spännande också, rätt var det är faller man över nåt intressant 😀 Ha det fint! //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Åh Maria. jag tänkte inte på det, men du bor ju i närheten. Tack för erbjudandet i alla fall och nästa gång ska jag ringa och se om du är hemma. 🙂 Nu fick jag ju i alla fall med mig en spegel som jag är riktigt nöjd med…
      Ha en bra vecka och en fin semester i utlandet! Kramar

  4. Helena Nilsson Springare

    Loppisar har jag nästan helt slutat gå på.. jag tappar all energi på såna ställen av någon kuslig anledning. Däremot går jag gärna i lugn och ro på second hand butiker.. Känns lugnare än loppis stressen!

    Gjorde för övrigt grymma fynd på second hand i övik i helgen 🙂 Rena rama julafton! Man sk averkligen ha tid när man strosar runt bland begagbade saker 🙂

    Kram på dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag föredrar också second hand affärer. Och jag vill a gott om tid, annars kan det vara. Kul att du gjorde fina fynd i Ö-vik… något vi kanske får se på bloggen?
      Hoppas allt är bra med dig! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.