Marja

Den långa resan.

Solen gäckar mig.

Jag måste tänka ut en strategi. Morgnarna är alldeles ljuvliga när solen tittar in genom springorna mellan de fördragna gardinerna i mitt sovrum. Hela rummet blir varmt och lysande och i dag såg jag hur vacker den stora spegeln är på byrån. Det är ju alldeles för tidigt att stiga upp, så jag brukar bara vända ansiktet mot ljuset och sova vidare.

Men jag undrar om jag inte borde gå ut då, i stället för att vänta till senare på dagen då det ändå bara regnar eller haglar.

I dag var det mulet men uppeållsväder och jag tänkte att jag skulle stanna inomhus eftersom det alltid börjar hagla när jag går ut. Men jag behövde handla lite, så jag cyklade iväg till Ålidhems centrum och förstås började det snöa stora blöta flingor. Det är som förgjort.

På Lidl var jag snäll. De hade fina auberginer och jag blev sugen på att koka ratatouille och behövde en burk hela tomater. Bland burkarna stod en burk som hade gått upp i hanteringen och innehållet runt kanten såg ut som en gammal råtta. Jag sprang till en tjej som höll på och packade upp varor och sa: ’Jag tror att du vill ta bort en av tomatburkarna. Den ser inte aptitlig ut.’ Hon sprang iväg direkt. Jag måste ju vara den lojalaste kunden de har.

I kväll hade vi årsstämma med bostadsrättsföreningen. Jag blev omvald i styrelsen. Nu som ordinarie ledamot.

Vi var inte så många. Jag kokade kaffe och te och en av killarna hade köpt bullar och kakor. Jag hade tagit med mig servetter, för det brukar man glömma att köpa, och det var väldigt uppskattat. Kontrollbehov? Nej, jag brukar säga att jag är både mamma och mormor och van att tänka på det praktiska.

Och här är mitt kylskåp.

mittkylskap

Nej, det är ingen reklam för Loka. Jag vill bara kunna göra som i amerikanska filmer; komma hem, gå direkt till kylskåpet och ta en flaska med något att släcka törsten med. Jag är så förundrad över att de alltid har något hemma. Nu sålde de 12-pack av de små flaskorna på Lidl för en billig penning och de är så lagom att ha med sig i ryggsäcken till träningen eller vattengympan, eller bara när man är ute och cyklar.

Ha en skön tisdagsnatt<3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Oh, många önskningar hos dig i en person. Lite som ett ”Kinderägg”. Klart att servetterna blev uppskattade. Och skönt att du sa till om tomatburken. Undrar just hur många som sett den och bara gått förbi….
    Dina småflaskor passade precis i ditt kylskåp och kommer man över dem till ett btra pris så är det toppen. Jag var idag hos en öron-näs och halsläkare och hon rekommenderade bubbelvatten mot mina torra slemhinnor i näsan. bubbelvatten skall också vara bra för strokepatienter, hon kanske tyckte jag var en presumtiv sådan. Så nu skall jag titta efter en sodastreamer….Har titintills helst druckit vanligt kranvatten och haft med mig små flaskor av det ut på mina turer.
    Ha det bra och hoppas nu solen lyser hela dagen i Umeå.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Intressant det där om bubbelvatten. Jag har en sodastreamer som jag använder nästan varje dag. Har alltid ett glas bredvid mig hemma. Ibland köper jag smaksatt vatten, bara som omväxling. Efter vattengympan ex kan jag dricka ganska mycket. När jag far ut tar jag oftast vanligt vatten i en flaska, ex en sådan här liten.
      I dag snöade det bara lite när jag var ute. 🙂 Kramar.

  2. paula i pörtet

    Jag är i valet och kvalet om jag ska skaffa mig en sodastreamer. Jag gillar bubbelvatten och sedan jag slutade röka så tycker jag att jag kan unna mig något annat när jag tar en paus..
    Men, sen har jag läst att det inte alls är lika nyttigt som vanligt kranvatten, det innehåller mycket salt, och jag är en saltoman som använder kopiösa mängder salt i maten…även om jag VET att det inte alls är nyttigt. Så, nu köper jag Fun Light o har i bara ett par droppar i kranvattnet, tillräckligt för att det ska ge en liten men distinkt smak istället för att bara smaka vatten…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Bubbelvatten du köper innehåller väl mest mineraler och inte så mycket vanligt salt? I en sodastreamer använder du vanligt kranvatten och det enda du tillsätter är kolsyra så att det blir bubblor. Inga salter i det alltså. Några droppar Fun Light i sodastreamat vatten blir som läsk. Tyvärr får jag ont i magen av sötningsmedel, så jag kör naturellt.
      Ha en bra vecka! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.