Marja

Den långa resan.

Enkelhet.

Enkelhet är ordet för maj månad i Paulo Coelhos kalender. Illustrationerna är enklare än vanligt, men förvånansvärt mörka i färgen.

enkelhet2

”Elegans uppnås när allt överflödigt skalats bort och vi upptäcker enkelheten och koncentrationen. Ju enklare och måttfullare hållningen är, desto vackrare blir den.”
(Ur Manuskriptet från Accra)

En sida hos mig gillar det enkla. Jag vet att det är effektivt. Jag uppmanade alltid mina elever att tala och skriva enkelt. Då blir man hörd och imponerar mest. Det är min erfarenhet.
Jag gillar också enkla linjer och grafiska mönster, finsk arkitektur, Marimekkos första tyger, ofärgat glas med fina former och svarta och vita kläder.

En annan sida hos mig vill frossa i färger och mönster. Jag älskar folkloristiska kläder, tavlor med ett myller av detaljer, sagor och mystik. Den sidan av mig har inget emot att läsa nonsensramsor eller långa symboliska resonemang. Eller dansa en koreografi med många intrikata turer.

Jag gillar definitivt det enkla livet, utan offentlighet och tävlan. Jag gillar enkel mat och lagar inget med mer än fem ingredienser i receptet. Jag försöker undvika intriger och komplicerade nätverk. Jag vill bara vara till freds med mig själv.

Hur tänker ni?

”Ett liv är aldrig värdelöst. Varje själ som har stigit ner till jorden har en anledning att vara här.”
(Ur Manuskriptet från Accra)

Ha en mysig fredagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Det enkla är många gånger för mig också det bästa men jag kan även njuta av motsatsen. Tycker mycket om Coelho och de citat du har . Tänkvärda och användbara. Tack! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.