Marja

Den långa resan.

En overksam helg.

Gårdagen försvann i ett till närmaste apatiskt tillstånd. Planerna för min helg blev omkullkastade och vad gör man då med sin tid? Sitter av den? Det är inte likt mig att bli sysslolös…

Jag lyckades nästan med tilltaget att lägga krokben på mig själv. Vet inte riktigt hur det gick till, men när jag skulle sno runt och gå till diskbänken, fastnade min vänstra stortå i höger byxbens fåll och jag hade plötsligt bara ett ben att gå på. Jag lyckades hoppa mig i balans, men hamnade med tinningen farligt nära bordkanten. Om jag hade stupat, hade det gjort riktigt ont.

Fortfarande skakig av den upplevelsen, tappade jag en plastburk jag skulle ta ut ur kylen… rakt på samma tå. AJ, AJ! Jag böjde mig ner för att ta upp burken och när jag reste mig upp slog jag huvudet i en skåpdörr jag hade öppnat innan. Då satte jag mig ner och grät en skvätt. Sen hade jag ett fasligt sjå att komma upp från golvet.

På kvällen parkerade jag mig i soffan och tittade/lyssnade på Eurovision Song Contest medan jag med hålslagaren i högsta hugg sorterade det senaste halvårets papper i sina pärmar. Sanna sjöng bra och kunde ha vunnit, men Conchita Wurst var en värdig vinnare. Hon har en fantastisk röst och låten var bra. Efteråt tittade jag på pressmötet live på nätet och hon gav ett mycket sympatiskt intryck. Så där lagom avslappnad och ödmjuk. Jag önskar henne verkligen lycka till i framtiden.

Det regnar hela tiden. Jag cyklade till Ålidems centrum i dag och det doftade så gott och friskt från skogspartierna längs cykelvägen. Trädens löv börjar slå ut nu och i centrum har Forsythian börjat blomma.

forsythia

forsyhtia2

Ha en skön söndagskväll <3

 

 

8 kommentarer

  1. Anna H

    Åhhh STOR KRAM… Läser om dramatiken när det blev det ena efter det andra meden knock i huvet som final!! Tror det var klokt att du satte dig ner och grät en skvätt -Då hinner själen ikapp kroppen!! 🙂 Kram //a

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack för kramen! Ja, det blev mycket på en gång. 🙂 Dessutom var jag lite nedstämd från början, men som du säger så var det bra att stanna upp och gråta en skvätt.
    Hoppas du mår bättre nu. Kram tillbaka! 🙂

  3. Ditte

    En jättekram skickar jag till dig. Oj, vilken otur! Och samtidigt tur att det inte blev värre. Det hade kunnat slutat riktigt illa. Tror att tårarna kanske hjälpte, åtminstone lite. Skönt att du klarade av cykelturen och kunde njuta av den. Många tankar till dig! Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hade kunnat slå mig riktigt illa om jag fallit handlöst framåt. Nu slet jag nästan tån ur led… men det är ju bättre än en spräckt skalle. Cykelturen var skön, mycket skön. Kram. 🙂

  4. Sandra från Finland

    Åh, jag känner så igen det där med att sätta sig ner på golvet och gråta litegrann, då tokighet på tokighet sker tills det helt enkelt blir ett svårt moment för mycket. Då är det skönt att gråta ut och på det viset göra rum för ny kraft.

    På mitt håll har helgen också varit väldigt slö, jag har mest läst och tittat på filmer. Jag hade inte tänkt se på Eurovisionen, men sedan fastnade jag framför den i alla fall. Lite tråkigt var det kanske att sitta och titta ensam, men jag pratade med vänner både via nätet och textmeddelande under tiden, så egentligen hade jag ju sällskap – på distans! Min favorit var, partiskt nog, Softengine från Finland. Jag gillade deras storslagna rocklåt (som säkert kommer spelas en massa på radio i sommar), de hade fin ljusshow, bandmedlemmarna var snygga (ytlig som jag är) och sångaren var sanslöst duktig! Men jag förstår helt varför Conchita Wurst vann och tycker hon var en värdig vinnare 🙂

    Hoppas du får en trevlig vecka!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ibland måste man ge efter för känslorna, för jag tyckte att det var så synd, så synd om mig. 🙂
      Jag gillade också Finlands låt… snygg och prydlig skulle jag beskriva den.
      Hoppas du får en bra vecka! Kram Sandra! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack, den här veckan blir säkert bättre. 🙂 Vissa dagar är som förgjorda. Jag är klumpig. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.