Marja

Den långa resan.

Att lära sig att gilla.

Jag deltar ju i många fotoutmaningar och den jag gillar mest är dagens utmaning… Torsdagstema – I like.  Man får själv bestämma vad man vill visa på sin blogg. Det kan vara något gott man ätit, något man köpt, ett foto som man tyckte blev bra… ja, i princip vad som helst, bara man gillar det.

Varje torsdag hamnar jag i samma dilemma. Det är mycket lättare att hitta saker man INTE gillar, än saker man gillar. Tänk, att det är så. Jag gillar torsdagsutmaningen just för att man måste tänka positivt. Man lär sig att gilla, i stället för att ogilla.

Det finns alldeles för många människor som tänker negativt om allt, som bara ser fel, brister och hinder, som alltid kommer med kritik. Det borde finnas en Jantelag som förbjuder negativt tänkande.

I kväll har jag njutit av det enkla… att få röra mig i varmt vatten. Vattengympan blev ju inställd förra veckan, så jag suckade ohämmat vällustigt när jag kröp ner i vattnet. När vi cyklade fram över bassängen sittande på de där slangarna, kände jag efter hur vattnet smekte min kropp och lagrade känslan i mitt minne. Jag är ju född i Fiskens tecken, tänkte jag, jag borde kanske vara mer i vattnet. Så ljuvligt!

Ute blåste en iskall vind. Utanför sjukhuset hade man planterat en massa påskliljor och narcisser, som nu blommar så vackert.

paskliljor

paskliljor2

narcisser3

narcisser2

Och alldeles bredvid busskuren står en lysande forsythia.

forsythia

 Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Visst är det lätt att hamna i en negativ spiral! Men det bara tar energi och tillför inget. Jag kan då och då trilla dit, men jag försöker se saker och ting från det mer positiva hållet. Och att gilla i ställer för att ogilla är en god början för många. (Sen kan jag inte påstå att jag gillar tanken på den behandling med cytostatika i ansiktet jag snart skall påbörja, men jag kommer absolut att vara glad över resultatet. )
    Vackra bilder som jag verkligen också gillar.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Nej, det är klart att man inte kan gilla allt… jag slogs bara av att det är mycket lättare att hitta saker att kritisera. På en sak man gillar går det kanske fem saker man inte gillar. Om man inte ser upp.
    Jag skulle inte heller gilla den tuffa behandling du ska gå igenom. Du får tänka på resultatet med visshet att du kommer gilla det. Hälsan går ju före allt annat.
    Ni verkar då njuta i fulla drag av tillvaron i Spanien. Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.