Marja

Den långa resan.

Piriformis

’Mycket höga halter björkpollen’ lyder dagens pollenrapport. Javisst, det känner jag av. Förutom de vanliga symtomen är jag yr och har lätt ångest.

Till råga på allt vaknade jag i morse med en fruktansvärd smärta i vänster höft. Jag brukar få en låsning i bäckenet, med smärtor som kallas för falsk ishias och då gäller det att stretcha piriformis (päronmuskeln) som finns någonstans på ena rumphalvan. Förr kunde jag ringa till min gamla sjukgymnast, som hjälpte mig med stretching och akupunktur, men nu är hon pensionerad, så jag får klara mig själv.

Jag tog smärtstillande, stretchade, letade reda på den ömmaste punkten och tryckte på den och la mig sen på spikmattan. Nervsmärtor är det värsta jag vet. Det strålade in mot ljumsken och magen, men blev hanterligt efter en stund. 

Att vara uppe och i rörelse är bäst, så jag for iväg ner på stan och köpte en hel lax på Konsum. De fileade den åt mig och sen har jag skurit den i portionsbitar, som jag fryst ner. Jag fick med mig skrädet (bara benen, för huvudet klarar jag inte av) som jag kokade till en god soppa.

Men jag mådde inte bra och funderade om jag skulle orka fara ner till vattengympan. Efter lite mat, kaffe och smärtstillande for jag i alla fall och ångrar det inte. Ack, detta ljuvliga varma vatten. 

De små andungarna syntes inte till i dammen. Jag hoppas att mamman tagit dem med sig till ett säkrare ställe. Jag stod en stund på bron och njöt av den vackra kvällen.

dammen

knoppar 

Ha en skön torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Märta

    Skickar några kramar till bättring. Besvärligt med pollen. Även jag känner av den, speciellt i ögonen. Det blev ju sommar på en gång. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta, det brukar gå över… Jag är glad så länge jag inte känner något i själva höftleden, som alla andra i min ålder verkar göra.
      Jag nyser och nyser… 🙂 Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.