Marja

Den långa resan.

Kulturnatta och Mikael Wiehe.

Nu kan vi snacka kultur i Umeå. Det här dygnet pågår den årliga Kulturnatta. Staden sjuder av musik, dans, mat och dryck. Vädret har varit det bästa tänkbara.

Jag hängde med ner på stan. Ville egentligen bara lyssna på Mikael Wiehe, för jag hade glömt hur mycket annat trevligt man kan göra. Hela Rådusesplanaden var full av aktiviteter och tält där man kunde äta eller ta sig en öl eller ett glas vin. Det var uppvisningar med dans, olika kampsporter, i tältet hos Falun Gong kunde man lära sig vika lotusblommor av papper m.m. Musik framfördes överallt längs hela gågatan och inne på Biblioteket och Folkets Hus var det aktiviteter hela dagen. Jag var inne på nätet och tittade på programmet och blev alldeles snurrig. 

Lunchen intogs på Grekiska kolgrillsbaren. Jag åt vegetarisk souvlaki med potatissallad och tsatsiki. Blev lite besviken på souvlakin, för jag hade väntat mig aubergine, som jag älskar, men det fanns ingen. Det var gott i alla fall och musiken de spelade fick mig att längta till Grekland. Det var länge sedan jag var där nu.

I efterrätt blev det en mjukglass, årets första. Det var en njutning att sitta och äta den och titta på folk som gick förbi. Unga, gamla, olika nationaliteter… alla hade klätt upp sig, somliga verkade ha klätt ut sig (för att synas)… tänk så många vi är i Umeå. 

På eftermiddagen skulle då Mikael Wiehe uppträda. Jag hade noterat att det samtidigt skulle vara uppvisning av poledance i foajén på Folkets Hus. Jag har aldrig sett poledance live, men för mig var valet inte svårt, trots att jag sett/hört Wiehe flera gånger förut. Han är min idol ända sedan Hoola Bandoola-tiden.

wiehe2

 

wiehe4

Konserten var bra, förutom ett störande element. Närmast scenen stod en överförfriskad man och gapade. Han och hans kompis höll ena knytnäven uppe i luften hela tiden, som för att visa sin sympati med det Wiehe sa och sjöng, men han kunde inte hålla käften, utan skrek en massa konstigheter hela tiden. Två gånger steg Wiehe vid sidan om mikrofonen och bad honom rent ut hålla käften. Folk omkring himlade med ögonen, tittade på varandra, suckade och tog ett steg längre bort. Sånt gör mig förbannad. Varför ska man låta en idiot förstöra en fin konsert, utan att säga ifrån?

Jag bad tjejen han var med att ta honom med sig därifrån, men hon var inte på det humöret. Sen kom en av Kulturnattas ordningsmän och pratade med honom och jag bad honom avlägsna mannen, för han störde inte bara artisten på scenen, utan även oss i publiken. Till slut kom polisen och tog honom och kompisen därifrån. Tjejen smet när hon såg poliserna. 

Efter konserten signerade Mikael Wiehe skivor han sålde. Jag hade inte tillräckligt med cash och orkade inte springa till Bankomaten, utan sa bara hej och tog några foton. 

wiehe

 

 

God natt mina vänner <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.