Marja

Den långa resan.

Det blåser.

Ojoj, vad det har stormat i natt och i dag. Det dånar i min köksfläkt och ute på gräsmattan flyger solstolar och grillar omkring. Vindskyddet på balkongen hade släppt i ena hörnet, knuten hade gått upp och snöret hade flugit iväg. Fladder, fladder. När jag öppnade balkongdörren för att se efter, flög den upp och sakerna i mitt kök flög omkring.

Jag letade fram en ny snörstump och gick ut för att knyta fast skyddet igen. För säkerhets skull låste jag balkongdörren så att den stod med bara en liten springa. Jag blev så när utestängd i den kalla stormen, eftersom låset har ett tvåhandsgrepp och jag knappt fick in handen, som dessutom behövde krökas, i springan. Sen gällde det ju att ha kraft i nyporna också… 

Att cykla var det inte frågan om, så jag tog bussen till Ålidhem för att handla lite mat. Fem plusgrader och iskall blåst. Vart tog sommaren vägen?

Vid fyratiden på eftermiddagen blev det plötsligt alldeles lugnt. Kusligt lugnt. Mitt hörnfönster är alldeles prickigt av det som flugit omkring. Pollenrapporten säger att det fortfarande är ’måttliga till höga’ halter björkpollen i luften. Så fort det blir väder för det, blir det fönsterputsning.

Nu blåser det igen och regnar så smått. Nåja, jag ska ingenstans i kväll. 

I går när jag varit och röstat, gick jag en promenad ner till sjön. Vid äventyrslekplatsen var det ett fruktansvärt oväsen. Två måsar grälade med varandra. Jag tror det är skrattmåsar, men de skrattade inte, utan skrek i högan sky. Det lät som de hade en dialog, den ena lät väldigt upprörd och den andra kontrade med lite lugnare toner. De var så upptagna av varandra, att de knappt brydde sig om mig och jag undrar om det inte var någon slags uppvaktning på gång.

Efter en stund lugnade de sig och började sysselsätta sig på egen hand och jag vågade ta fram kameran.

 skrek

skrek2

skrek3

skrek4

Ha en lugn måndagskväll <3

 

 

 

 

8 kommentarer

  1. Ditte

    Aj då, vilket oväder det blev hos dig. Hoppas att blåsten nu lugnat ner sig. Här var det varmt tills sent på eftermiddagen då moln drog in över delar av stan och temperaturen sjönk från +26 till +14 på kort tid. Och det lär bli svalare i kväll och i natt.

    Dina måsbilder var jättefina! Och jag är glad att bara se måsar på bild. Tyvärr är jag ingen direkt måsfantast då vi i några år haft en måsfamilj på taket och med nykläckta ungar har de skrattat och skirikit nätterna igenom. I år bor de inte här och det känns nästan tomt… Dessutom fick vi passa allt i matväg som sattes ut på balkongen för de trodde att det var fritt fram. Men måsar har vi på kanalen…
    Hoppas nu att ovädret gått över hos dig.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Måsar är lite obehagliga när de flyger omkring i klungor och skriker. 🙁 Jag kan tänka mig att det inte är så kul att ha dem så nära som på taket… och hela tiden.
      Nu har det lugnat ner sig här. Hoppas det blir lite varmare i morgon. 🙂
      Kramar

  2. Sandra från Finland

    Tur att du inte blev utlåst! Här har det också blåst och regnat, men idag har regnet gett med sig och vi får hålla till godo med bara vindar. Det blåser på andra håll också, i EU-valets efterdyningar. Sådana stormar är av mycket mer obehaglig sort, och jag försöker jaga undan kylan med kaffe, bär och dikter. Får hoppas att sommaren snart återkommer, på alla plan!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, Sandra, lite vanlig blåst kan vi nog stå ut med, men i efterdyningarna av EU-valet får vi nog stanna upp och kämpa mot stormen. Ha det så bra där du nu är. 🙂 Kramar

  3. Lisbeth

    Hej Marja! Jag läser alltid din blogg och ser vilka fina bilder du tar, många skulle passa som väggprydnader.
    Hoppas värmen kommer åter, idag är det huuu… så kallt.
    Jag kände så för dig när du berättar om besöket på balkongen och blev nära på utelåst,
    paniken stiger direkt.

    En fin eftermiddag och kväll önskar jag dig.

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Lisbeth! Kul att du gillar att läsa min blogg. 🙂 Ja, paniken steg hos mig med, även om det inte alls är svårt att larma om hjälp från min balkong. Lite besvärligt hade det kanske varit att ta sig ini min lägenhet och hjälpa mig in, men inte omöjligt. Nästa gång vet jag.
    Ha en skön kväll! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.