Marja

Den långa resan.

Brännbollsyran.

I går kväll vred jag på huvudet lite grann och det small till i nacken. Inte det vanliga kraset, utan en hög knall. Jag blev jätterädd, la mig platt på rygg på soffan, blundade och tänkte att nu dör jag. Jag dör… Men det gjorde jag inte, utan tvärtom blev det som lite lättare att röra på huvudet, sen när jag väl vågade göra det.

Jag har fått lära mig att när det knäpper och låter i lederna är det oftast vakuum mellan lederna/kotorna som släpper. Som när somliga gillar att dra i fingrarna så det smäller. Jag hade bara önskat att någon hade varit hos mig och hört smällen, för den var hög som ett pistolskott.

I helgen är det brännbollsyra i Umeå, den årliga brännbollsturneringen ute på Mariehemsängarna. 370 lag har anmält sig och de spelar i dagarna tre på 34 spelplaner. Sen är det megafest på campus med musik och andra upptåg. Jag tror de hade sålt över 7000 biljetter. Det klirrade i alla påsar på bussen i dag och killarna bar på hela flak med öl.

Synd bara att vädret är så dåligt. Regn och blåst och bara 10 plusgrader. I fjol var det kanonväder, men då var ju hela maj månad varm och vacker. Jag minns att grannen hade förfest och jag var ute på balkongen och pratade med de glada ungdomarna. De berömde min balkong, som redan då blommade för fullt. Annat är det i år.

Men jag är redo. I dag har jag köpt tre pelargoner som jag ska samplantera i den självvattnande krukan, samt lecakulor och jord för att plantera om mina krukväxter. Förutom palmen, så tror jag att svärmorstungan också får flytta ut i sommar. 

På stan var det marknad, men det var inte så roligt att gå där mellan stånden i regnet. Jag kanske åker ner i morgon igen om vädret blir bättre.

När jag kom in i MVG-gallerian gick larmet nere på bottenplan och en expedit från Akademibokandeln sprang ut och tittade sig omkring. Jag for upp till Clas Ohlson och där gick också larmet vid utgången. Ett himla pipande. Inne i affären stod en väckarklocka och larmade. Det tog en stund innan vi hittade rätt klocka och kom underfund med hur den skulle stängas av. Jag tryckte på alla klockor på hyllan, så jag hoppas att jag i min tur inte satte på larmet på någon.

Sen köpte jag färdig mat från Konsums buffé… en kycklingfile och lite grönsaksgratäng. Riktigt gott var det och prisvärt.

Nu ska jag plantera blommor.

Ha en mysig fredagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Mycket som händer i Umeå nu och en brännbollsturnering är ju kul. TRist att vädret inte är mer gynnsamt.

  Skönt att ditt ”skott” la sig och att du inte skall få mer ont. Nu fick jag lära mih något nytt; att det kan vara vaccum när det knäpper i lederna. Jag vet att det har knäppt hos mig i lederna men inte orsaken. Bra att veta.

  Nu hoppas vi på bra väder idag, eller i varje fall bättre.
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag tycker verkligen det är synd att vädret inte är bättre, för brännbollsyran är årets höjdpunkt för studenterna med stor musikfestival på campus. Innan jag flyttade, bodde jag närmare ängarna där de spelar så jag kunde cykla eller promenera dit. Nu är det lite längre… kanske om det hade varit vackert väder…
  Ja, det kan låta alldeles förskräckligt i lederna ibland och så länge det inte gör ont och de inte hakar upp sig, lär det inte vara farligt. 🙂
  Ha en skön helg! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.