Marja

Den långa resan.

Skog och vatten.

fyrverkeri2

Om man var vaken kl 02.00 i natt, kunde man se fyrverkerierna från brännbollsyrans fest på campus. Jag stod på balkongen och såg på. Dessförinnan hade jag varit ute på balkongen och försökt lokalisera det fruktansvärda dunka-dunka oljudet som helt tydligt kom från festen. Jag bor ganska långt från universitetet, men stördes ändå av ljudet när jag satt inomhus. Jag undrar hur de som bor på Ålidhem ochh Ålidhöjd hade det? För att inte tala om alla sjuka människor som låg på sjukhuset, som ju är nästan granne till campusområdet. De som var på festen måste vara döva eller ha fruktansvärd tinnitus i dag.

Enligt www.vk.se var det rekordpublik och mycket lugnt både på turneringen och festivalen och här http://neo.vk.se/galleri/brannbollsyran-2014#bild-1 kan man titta på över 300 festliga bilder.

I dag tog jag en lång cykeltur på östsidan av sjön. Vädret var underbart och flera barnfamiljer och hundägare var ute. Jag for förbi Kyrkstugan, KFUM:s anläggning, Kärleksviken, Kärleksudden, Dödmansudden och Dödmansviken. Överallt finns det små sandstränder, bryggor, grillplatser, sittgrupper, toaletter m.m. I fjol hamnade jag mitt i ett bröllop i Kärleksviken. Man hade slagit upp ett litet partytält och precis när jag for förbi höll man på med fotografering av brudparet på en stor sten i vattnet.

’Från där jag står’ på den lilla stranden i Kärleksviken.

stranden

Där borta vid lyftkranen är Tomtebo.

stranden2

Åt andra hållet ser man Mariehem och vattentornet.

stranden3

Skogen doftade så underbart och allt är så GRÖNT nu.

skogen3

skogen2

skogen

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

 

 

2 kommentarer

  1. Freja

    En gång i tiden coachade jag ett brännbollslag, det är en kul sport!
    sv: Du frågade om halo och om det började som en regnbåge. Det bildas på liknande sätt som en regnbåge, men är inte samma sak. Sök på wikipedia så kan du läsa mer!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag spelade lite brännboll i min ungdom och det är kul. 🙂
      Jag ska googla på halo-fenomenet… din bild var så fin, både regnbåge och ljusfenomen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.