Marja

Den långa resan.

Hundhistorier och skuggor.

Aj, aj, aj, AJ, säger jag bara. Grannens hund blev tokig och skulle hoppa över staketet efter en annan hund som gick förbi, men fastnade mitt på. Där hängde han och sprattlade med kulorna i kläm i några låånga sekunder innan han fick hjälp ner. Inte ett ljud gav han ifrån sig, trots att det måste ha gjort ont.

Jag har full uppsikt över grannens grillplats från min balkong. Två barn och en fin hund, någon slags jakthund tror jag att han är, och kvarterets alla ungar vet att det är jätteviktigt att stänga grinden så att hunden inte smiter iväg. Den sitter ofta på andra sidan staketet och spanar mot skogen och sjön. En gång hörde jag en duns och till min förvåning satt hunden på min sida av staketet och spanade. Jag hade gärna velat se hur det gick till när han hoppade över. I går gick det som sagt inte lika elegant till.

Sen undrar jag, är det så att hundar inte gillar mörkhyade människor? En hund jag känner, skäller alltid på mörkhyade människor, i synnerhet män. Jag brukar beskylla den för att vara rasist.

I går cyklade jag förbi en hund som gick lös bredvid en ung kille. Den uppförde sig väldigt valpaktigt, så jag tänkte att jag måste vara uppmärksam så att jag inte cyklar på den. Men den upptäckte två skolflickor lite längre fram och satte fart. Den ena tjejen blev glad och lockade på hunden, men den ignorerade henne och störtade direkt efter hennes kompis, en mycket mörkhyad tjej som redan hunnit en bit bort, skällde och hoppade och betedde sig så att tjejen fick värja sig. Ägaren ropade på den och den blev alldeles förvirrad när den var tvungen att lyda, så den sprang framför och bakom och framför min cykel. Och jag skrek i högan sky. ’Hjälp’, tror jag att jag skrek. Inte för att jag var rädd för hunden, utan för att jag trodde att jag skulle cykla på den. Vilken mardröm det hade varit. Han skulle ju haft hunden i koppel, men många hundägare tror att de har koll på sina hundar, vilket ju inte alltid är fallet. 

Tisdag i dag och träningsdag. Jag kunde inte cykla på träningscykeln, för jag kunde inte justera sadelhöjden. Det är besvärligt med alla maskiner som skall skruvas och ställas in när man inte har kraft i händerna. Måste ta upp det nästa gång jag träffar fysioterapeuten.

Jag hade några minuters väntetid mellan bussbytena och så klart åkte kameran fram. De fina mönstrena på busskurens glas skapade ett vackert skuggmönster. 

 

skuggor

skuggor3

skuggor2

Ha en skön tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag är hundvän, (är mattemor till en underbar labrador) men tillhör de som anser att de skall vara kopplade om de inte är i hundrasrtgårdar eller ute i skogen under den tid det är tillåtet att där ha hundar utan koppel.
    Ett oskick och brist på respekt att inte ha sin hund kopplad. (Även om ägaren anser sig ha pli på hunden, vilket inte alltid stämmer)
    Skönt att du inte cyklade in i hunden eller att något annat hände. Säkert inte roligt för den mörka flickan att få en hund bland ekrarna.

    Så fint du lyckades fånga glaset i busskuren! DEt ser ut som det lever….
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Javisst ska hundarna vara kopplade när man går i stadsbebyggelse. Den här verkade dessutom vara en valp och alls inte att lita på. Det skulle vara jättehemskt att cykla på ett djur.
    Jag tyckte skuggornas mönster såg ut som en hemlig skrift. Tänkte väl på runor. 🙂
    Kramar

  3. Erik Semlan

    Ja, hundar som inte går kopplade bland folk kan ställa till med problem.
    Roligt med de där skuggorna i busskuren.
    Nästan så det bildas ord, snyggt ser det ut.
    Så där kunde man göra och då skapa just ord med skuggorna på marken!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vilken fantastisk idé! Jag såg en annan rolig skugga i dag, men det stod en kvinna i vägen så jag kunde inte fota. Kanske en annan dag. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.