Marja

Den långa resan.

Är det en Oxel?

När jag sitter vid min dator sent på kvällen, kan jag se den vackraste aftonrodnaden på himlen efter solen som ligger lågt bakom skogen. Det blir aldrig mörkt och jag vill egentligen inte gå och lägga mig. Ljuset är magiskt. Till midsommar åker jag ännu mera norrut och hoppas att få se midnattssolen. 

Kan någon säga vad det är för träd som är planterade på det lilla torget framför Ålidhems centrum? I dag såg jag blommorna för första gången. Först trodde jag att det var små rönnar, men bladen är fel. Sen tänkte jag på fläderblommor, men varken pistillerna eller bladen stämmer. Till slut googlade jag fram Oxel, släkt med rönnen. Kan det vara det?

kanskeflader3

kanskeflader

kanskeflader2

Jag har inte tänkt på vad det kan vara för träd, har bara tänkt att de är små och mysiga att parkera cykeln under. På vintern är de alldeles kala och spretar med fina silhuetter mot himlen. Är det Oxlar skall de få bär i höst. Hmm… varför har jag aldrig sett dem? 

Helgen har varit lugn. Jag har bara varit hemma. Eksemen börjar ge med sig, men lämnar missfärgade fläckar efter sig. Jag har cyklat omkring med apotekets vita bomullsvantar, men ingen har varken höjt ett ögonbryn eller kommenterat. 

I morgon ska jag äta lunch med en arbetskompis, på tisdag är det sista träningen, på torsdag sista vattengympan och på söndag har vi sommarfest med pysselhäxorna. Sen blir det många veckor utan program. 

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anni! Nu vet jag. 🙂 Bladen är fina och blommorna är också vackra och väldoftande. Nu ska jag kolla bären och hur bladen blir i höst. 🙂

  1. Åke

    Jag är helt offside när det gäller växtriket, kan bara urskilja blå & vitsippa pga. färgen. Men återkom gärna och visa bären på Dina Oxel 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.