Marja

Den långa resan.

Efterlyser somrigt.

Javisst, trädet jag frågade om i mitt föregående inlägg är en Oxel. Nu när jag vet, ser jag att det växer många Oxlar på Ålidhem och de flesta är ganska stora. Jag har trott att det är Rönnar, eftersom blommorna liknar varandra. 

I dag har jag ätit lunch med två f.d. arbetskamrater. Vi åt thaibuffé och det var himla gott. Jag har inte varit på mitt gamla jobb på väldigt länge, så det var trevligt att träffas och få en ’uppdatering’ av vad som pågår. Jag längtar inte längre tillbaka, men vill gärna veta hur alla de andra på jobbet mår.

Sen följde jag med min kompis hem på en fika i hennes nya lägenhet. När man kommer första gången till ett nytt boende i Finland skall man ha med sig bröd och salt. De två sakerna måste alltid finnas i ett hem. Jag hade lagt en liten påse crostiner, en god ost och en chokladkaka med havssalt och mandel i en påse som jag satt och pimpade på vårt senaste pysselmöte.

homesweethome2

homesweethome

Jag är så glad över stämpeln ’Home sweet home’. Den har jag haft mycket nytta av.

På söndag ska ju häxorna träffas igen och jag har ännu inte gjort utmaningen. Den heter ’somrigt och återbruk’, d.v.s. man ska göra något riktigt somrigt och även använda något som inte är inköpt som scrapmaterial… ex en glasspinne eller annat som går att återanvända. Konstigt nog har jag lite svårt att hitta ett fotografi som jag kan använda i ett ’somrigt’ sammanhang… jag tänker en sommaräng, eller klippor och hav, eller solgass … och en lycklig människa. Kan det vara så svårt?

”Idel solsken gör öken.”
(Arabiskt ordspråk)

Ha en skön måndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken fin presentpåse! Ett konstverk i sig! Även i Estland är det brukligt med bröd och salt när man besöker någon i ett nytt hem. Trevlig tradition tycker jag. Och du förgyllde även den med lite extra.
    Spännande att se vad du tar med till ”pysselhäxorna”.Hoppas få se!

    Visst är det ofta trevligt att träffa gamla arbetskamrater och få uppdateringar! Men inte jag heller längtar tillbaka till mitt arbete. Den tiden har passerat…
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag tycker det är kul att ta med något ätbart, i stället för bara en blomsterkvast (även om blommor är fina att få) och då kan man samtidigt introducera den här traditionen.
    Jag har kontakt med en arbetskamrat som jag jobbade nära med de senaste åren och det är ju henne jag vill träffa och prata med. Nu kom en annan med som fortfarande jobbar och då får man ju aktuellt skvaller också. 🙂 Sånt är ju alltid trevligt. 🙂 🙂
    Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.