Marja

Den långa resan.

Normala prover.

Jag fick ett brev med svar på blodproverna vi tog på vårdcentralen i torsdags. Allting är normalt, normalt, normalt och blodvärdet är fint. Så skönt! De inre vätskorna är alltså i balans, men det yttre skalet är det inte. Eksemet på händerna verkar ibland bättre och så blossar det upp igen, till synes utan anledning. På vänsterhanden kryper det uppåt handleden och i dag kom jag på att jag kan klippa av halva fingrarna på bomullsvantarna och ha en på vänsterhanden hela tiden. Jag var på apoteket och köpte en ny förpackning vantar och kvinnan som hjälpte mig hitta dem tyckte det var en fiffig idé att klippa av fingrarna. Det fransar sig lite och man strör små bomullstrådar omkring sig… men vad gör väl det. 

Jag fortsätter äta antihistaminer, som jag blir trött utav, smörja med kortison och i dag köpte jag en tub XyliDerm, gelen med björksocker, som jag har goda erfarenheter av.

I dag är det tisdag och alltså träningsdag. Det var sista gången för den här terminen, sen ska jag fundera hur jag ska göra till hösten. Jag var ensam i salen och kände mig ganska oinspirerad. När jag var nästan färdig kom en annan kvinna, som presenterade sig och var väldigt pratsam. Hon skulle träna hela sommaren… så synd att det var sista gången för mig.

Sen promenerade jag långsamt till Mariehems centrum, delvis genom en skogsdunge där småfåglarna lärde sig flyga. De for hit och dit och hamnade ibland på gräsmattan på andra sidan cykelvägen. Oj, oj, vad mödosamt det var för dem. Fast jag antar att de lär sig snabbt.

De små äppelträden utanför sjukhuset blommar för fullt.

appeltrad2

appeltrad

Och dropparna i daggkåporna glittrade förföriskt.

daggkapor

 

Ha en trevlig tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Fint, då har du då ett mindre att tänka på, jobbigt med eksem dock. Men vi får hoppas att det snart försvinner. Vilka fina bilder, verkligen sommar! //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det var skönt att proverna var bra, så jag kan sluta tänka på det. 🙂 Eksemet försvinner väl så småningom också, får vi hoppas… 🙂 Kram.

  2. Ditte

    Skönt att proverna var bra. Men tyvärr kvarstår ju dina eksem och en del annat. Hoppas du går lindring och att det nu bara blir bättre. Bra ide’ att klippa av vantarna! Njuter till fullo av dina vackra bilder. Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det var skönt att kunna utesluta någon brist eller obalans. Det gå åt rätt håll med eksemet och den där XyliDerm gelen är verkligen bra. Jag har slutat med kortisonsalvan och kör bara med den och fet handkräm. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.