Marja

Den långa resan.

Att ta för sig.

Jag har alltid varit väldigt dålig på att ta för mig. Jag är inte uppfostrad så, men med åldern har jag lärt mig mer. Man kan ju ta för sig på olika sätt. Det finns ju de som hela tiden går före i köer, som kräver särbehandling och armbågar sig fram i livet. Till slut blir man fartblind och ser inte vad man gör.

PressStop i MVG gallerian, där jag brukar köpa mina scraptidningar, skall stänga igen. ’Var ska jag nu köpa mina tidningar?’, frågade jag sist jag var där. Det finns ju inget annat ställe i Umeå.

tidningar

I går såg jag att Pressbyrån vid Vasaplan hade en lapp på dörren att de skall utöka sitt tidningsutbud och gärna ville ha tips, och då såg jag min chans. Jag pratade med en kille att jag ville fortsätta köpa mina tidningar hos dem och i dag tog jag med mig ett par tidningar och visade och pratade med chefen. Han skrev upp namnen och jag gav honom några ’goda råd’ vad gällde utländska pysseltidningar. Bl.a. sa jag att han skulle se på priset, för jag vet att mer än 99-125 kronor vill ingen betala. Det finns en smärtgräns för oss pysslare. Vissa tidningar är också mer populära för att de brukar komma med en present, en stämpel eller några mönstrade papper. Ska bli kul att se om han tar in mina tidningar, men jag gjorde i alla fall ett helhjärtat försök.

Sen gick jag och köpte en hel lax. Jag ska grava en bit och lägga i frysen, för jag väntar kärt besök snart och då är det skönt att ha något att ta fram.
Jag köpte också en fin tidningskorg på Åhléns, som sen inte alls passade in här hemma. Vad konstigt det kan bli ibland. Nåja, jag ska lämna tillbaka den och vänta tills jag hittar en annan.

Jag tycker synd om dem som har semester och väntar på solen. I dag har det varit varmt, men omväxlande sol och molnigt. Mest molnigt. För min del spelar det ingen roll, för trots att jag smörjer mig med hög solskyddsfaktor, tål jag inte solen. Vad är det med mig?

solskydd
Det är i alla fall skönt att kunna vara ute en stund varje dag och sedan får jag sitta på balkongen i skuggan eller här inne med öppen balkongdörr.

Kvällarna är fortfarande magiska. Så här fint sken solen på grannhuset kl 22.30 i förrgår kväll.

kvallssol

Och åt andra hållet såg det ut så här.

kvallssol2

I morse upptäckte jag en kul grej. Det är ett år sedan bloggen gick över till WordPress, men jag har inte upptäckt alla finesser än. Jag brukar ju inte tagga mina inlägg, det har bara inte blivit så och ibland har det irriterat mig när jag velat gå tillbaka i bloggen och leta efter något jag skrivit om. I dag fick jag en ingivelse att jag trots det skulle prova sökrutan till höger och skrev  ’lupiner’. Då kom alla inlägg som jag skrivit om lupiner upp! Sen provade jag med ’trött’ och oj vad många gånger jag har klagat på att jag varit trött. Det måste jag sluta med. 

Nu ska jag koka laxsoppa på skrädet.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag har ju inte ens förstått vad dte innebär att ”tagga ett inlägg”. Måste nog lära mig det..
    Hoppas nu att Pressbyrån tar in ”pysseltidningar” och följer ditt råd.
    Vad gäller solen, så undviket jag den och har solskyddsfaktor på 50 i ansiktet och 25-30 i övrigt. Helst också keps och ibland en bredbrättad hatt, men den kan jag inte cykla med.
    Och så har det ju inte alltid varit. Men nu är nu…
    I kväll var första kvällen på en vecka, sedan vi kom hem, som vi suttit ute på balkonen och ätit och det var mysigt. Jag gillar verkligen de fina sommarkvällarna och ni har det ju ljust ännu längre än vi. Härliga bilder där du verkligen fångat ljuset.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    På min gamla blogg skrev man nyckelord till inlägget som man sedan kunde söka på. Det kallas för att ’tagga’.
    Chefen på Pressbyrån är en ung kille och han var verkligen intresserad av att prata med mig. Han visste inte så mycket om olika pysseltrender, men nu vet han.
    Jag har faktiskt inga problem med ansiktet och inte längre med händerna… fötterna och halsen är rödprickiga i dag. 🙂
    Ha en fin helg! Kram

  3. Freja

    Bra initiativ av dig att ta med tidningar och tipsa dem! Jag har aldrig tålt sol och för några år sedan fick jag även en solallergi. Så nu smörjer jag mig jämt, så fort det börjar bli sol i mars-april. tills den lugnar ner sig i oktober. Långbent och långärmat, täckande tygskor, bredbrättad hatt och solglasögon… det är tur jag bor i norr…

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, jag vill ju kunna köpa tidningarna även i fortsättningen. 🙂 Jag förstår att du inte tål sol eftersom du är rödhårig och ljushyad… jag är mörk och har alltid tålt solen mycket bra. Bara använt solskydd när jag varit utomlands. Nu vet jag inte vad som hänt. 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.