Marja

Den långa resan.

Ett intressant busskort.

notis

Vk brukar ibland referera till sina bloggare och mitt busskort som dog verkade vara intressant. Det låter onekligen dramatiskt att kortet exploderade… imploderade skulle jag kanske ha skrivit, men som jag fick det förklarat finns det tunna metalltrådar i kortet som antagligen blev överhettade och gick av då de skulle överföra informationen från kortläsaren i bussen till mitt kort. Det gick kanske för fort, så nästa gång ska jag hålla kortet mot kortläsaren i några sekunder i stället för att bara dutta det mot displayen.

Det har hänt att jag varit lite för snabb på bloggen också när jag svarat på mina kommentarer. Vid fotoutmaningar har jag ofta flera kommentarer att godkänna och sedan vill jag gärna svara på dem. Oftast blir det bara ’tack’ och en smilgubbe och då kan det gå för fort för systemet. Då kommer en ruta upp som säger ’Du postar dina kommentarer för fort. Du måste lugna ner dig.

Det gick i alla fall bra att få ett nytt kort i dag. Det var en tjej i kassan nu som verkade mer rutinerad  Jag är ju pedagog, så jag hade använt överstrykningspenna på de viktigaste punkterna i mailet jag dragit ut och hon fattade direkt. Jag fick ett nytt kort med nio seniorresor på och skrev under en avvikelserapport för dagskassan. Snabbt och smidigt. Innan jag hann gå ut hörde jag killen efter mig säga att hans kort inte heller fungerade…

I morse var jag tät i halsen och bröstet och såg på pollenrapporten att det är höga halter av gräspollen. Jag har sett att gråbon snart blommar, men har inte tänkt så mycket på gräset. Hmm. Det var bara att gräva fram Bricanylen och så får jag väl planera var jag ska cykla.

Jag har tyvärr inte hittat några svampställen här ännu, fast jag vet att det finns många kantarellställen runt sjön. Däremot har jag lokaliserat många hallonsnår i närheten. Nu gäller det att bevaka dem och se när bären är mogna.

Ånej, nu ryker det alldeles förfärligt ur grannens grill. Han har en sådan där modell större med lock på och hål i sidorna som röken kommer ur. Alldeles för mycket rök som sprider sig.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad skönt att det löste sig med busskortet utan att du behövde ta till ”brösttonerna”. Men så var du också pedagogisk och strukit under och gav bra förutsättningar. Uppsakttades säkert. Och oftast kommer man ju längst om man orkar vara samla själv. Bra jobbat! Men kanske dags för ansvariga att ta tag i problematiken.

    Trist med höga pollenhalter och sedan grannens grill på det. Trodde det var reglerat att man inte får grilla på uteplatser och balkonger. Här är det så och skönt är det. Många tål ju inte alls grillröken som lägger sig som täta dimmor.
    Hoppas du kan bevaka hallonen, men säkert kllurigt att skriva en en skylt med ”upptagna” på.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja det gick bra med kortet. Det kändes nästan som jag var väntad… klart bussbolaget googlar på sig själv och läser bloggar och nu när det var en kommentar i tidningen och allt. 🙂
      Grannen som grillar bor i radhuset bredvid rakt framför min balkong och det beror ju på hur vinden ligger. I går blev jag lite orolig för röken var så tjock…
      Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.