Marja

Den långa resan.

En strimma hopp.

Jag har blivit alldeles besatt av kvällshimlen och sitter och stirrar på den varje kväll. Den blir som upplyst underifrån och jag kan bara tänka mig att någonstans där borta vid den osynliga horisonten ligger solen och vägrar gå och lägga sig.

I kväll är det molnigt, men plötsligt bryter ljuset igenom och inger en strimma hopp.

himlen

Jag har huvudvärk. En sådan där dov och dunkande huvudvärk. Jag är verkligen åskkänslig och även om temperaturen sjunkit är det så där obehagligt klibbfuktigt i luften.

I eftermiddags somnade jag sittande i soffan. Jag hade precis tagit en klunk kaffe och somnade innan jag hann svälja den. Sen vaknade jag av att kaffet rann nedför hakan. Spooky! Jag gick till spegeln för att kolla om jag fått en hjärnblödning, men allting verkade ’normalt’.

Jag kanske blev hypnotiserad av den här blå kulan, som hängde i butiken på Smultronstället. När spiralen snurrar ser det ut som kulan åker upp och ner.

hypnotiserad

Maria snurrade den åt båda hållen och sa att det bara ser ut som kulan åker upp och ner, medan jag var mer skeptisk och stirrade tills jag blev alldeles vimmelkantig.

Eller så blev jag förhäxad av alla fina blommor på Smultronstället. Här kommer några fler bilder.

En stor fin doftpion.

doftpion

En malva med sina hjärtformade kronblad.

malva

En vit echinea.

vitechinea

Vita vinbär, som gjorde mig nostalgisk. Mamma hade många vinbärsbuskar… svarta, röda och en vit.

vitavinbar

Svarta violer… njaa…

svartviol2

 Men de här ljuvligt doftande var fina och Maria köpte ett par plantor. 

smultronstallet5

Och så näckrosor i en liten konstgjord damm.

nackrosor

 Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Tack för trevligt sällskap, kaffe och lunchmacka och inte att förglömma, stolarna du gav bort 😀 Dom var guld värt! //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack själv Maria! Det är alltid trevligt att träffa dig! Kram! 🙂

  2. Ditte

    Väldigt vackra foton från ert besök på Smultronstället. Kan mycket väl tänka mig att dessa plus den blå kulan också påverkade ditt tillstånd. Men lite skrämmande att bara somna så där rätt upp och ner. Nja, sittandes i alla fall…
    Skönt att du ändå verkar må bra.
    Kramar och tanka till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Inte så skrämmande att jag somnade… jag brukar ofta nicka till sittandes framför TV:n, men jag blev fundersam över att jag inte svalt kaffet. Jag kanske drack det i sömnen. Jag har en bekant som somnar till så fort det blir lugnt kring henne… jag minns inte vad det kallas… och vi får knuffa på henne så att hon vaknar. Så är det ju inte med mig, utan jag är bara gammal och trött. 🙂 Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.