Marja

Den långa resan.

Storfrämmande.

Johanna och Ronja har kommit hit från Stockholm och det är fullt upp. I går var jag och mötte dem på Umeå Airport och hann provsitta några av de roliga sofforna medan jag väntade på att planet skulle landa. ’Inte den bästa komforten’, sa en man när han damp ner på den svarta soffan bredvid mig och jag höll faktiskt med.

 

bankkavalkad2

bankkavalkad

bankkavalkad3

På kvällen tog vi en härlig promenad ner till sjön och Johanna fångade fina bilder i det magiska kvällsskenet. Ronja fixade den bästa utsikten över sjön.

patoppen

I dag har vi varit på stan hela dagen. Jag ville visa Sara Lidman-tunneln för Johanna. Det var inte lätt att ta bilder i den i dagsljus när allt reflekteras i glasväggarna. Johanna gjorde tappra försök… Ronja är i en fas då hon inte vill vara med på bild. Det måste ju respekteras.

saratunneln2

Här lyssnar Johanna på Saras röst.

saratunneln

I dag fastnade jag för det här citatet.

saratunneln3

Vi åt lunch, shoppade kläder, uträttade ärenden och sen var det dags för en mjukglass och en tur ner till den nyinvigda Rådhusparken, som förlängts ända ner till älven. Här fanns det förut en parkering.

radusparken

Sen meddelade min kamera att minnet var slut. Å nej, jag hade glömt sätta in minneskortet när jag laddat upp bilderna från i går.

Jag är så himla glad att ha mina tjejer här!

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad roligt med besök av dina käraste! måste nog hålla med när jag såg sofforna att man missat det där med bekvämligheten. Men annorlunda och roliga!
    Vilken fin dag i Umeå! Jag tycker det är så roligt att få se att staden är så varierad och har så mycket att erbjuda.
    (Det är så många år sedan jag var där på besök, förutom för ett par år sedan då vi åkte igenom.)
    Rådhusparken ser så fin ut med vattnet som rinner och Sara Lidman tunneln skulle jag också vilja besöka, plus en massa annat också.
    Önskar dig fina dagar med de dina.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är väldigt mycket som hela tiden förändras i Umeå. Man bygger nya hus och komplex och anlägger/ fräschar upp alla parker m.m. Det nya kulturhuset är färdigt för inflyttning… biblioteket håller på och flyttar in just nu. För Johanna, som inte kommer ’hem’ så ofta, var mycket nytt.
      Jag njuter förstås av att ha flickorna här. Kramar till dig! 🙂

  2. Caanita

    Vad roligt att du får visa dina snygga tjejer ett Umeå som växer och utvecklas. Umeå är dessutom staden som leder ”solligan”.
    Kan det bli bättre?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är kul. 🙂 Vi ha haft underbart väder och så kul tillsammans. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.