Marja

Den långa resan.

Tålamod.

stamper

Jag är så nöjd med mitt tilltag att be Pressbyrån på Vasaplan ta in alla pysseltidningar som PressPoint (som slog igen) brukade ha. Pressbyrån såg sin chans att utöka tidskriftsutbudet och nu har de tidningar för kortmakare, scrappare och andra pysslare. Utbudet är mycket bra.  Dessutom är personalen supertrevlig och jag tittar gärna in där i väntan på bussen.

I morse väcktes jag brutalt av att mobilen ringde redan kl 08.00. När någon ringer på för mig ’ovanliga’ tider, blir jag förstås orolig att något har hänt, så jag störtade upp, bara för att konstatera att någon ringt fel… utan att veta om det. Jag såg att det var en person som ibland duttar fel… ex på senast uppringda nummer eller tar fel på namn i kontaktlistan. Vi kan säga att det brukar bli en ’freudiansk felringning’.

I min brådska att komma upp ur sängen vred jag till mitt dåliga knä, som började tokvärka, så det blev ingen mer sömn för mig. Ute var det redan +27 grader och jag var less, less, less på värmen.
Men senare, efter en dusch, en god frukost och lite förströelse på TV, var jag redo att fara ut. Det blåste lite, så det var uthärdligt, och när jag cyklade på mina nypumpade däck och kände doften av den varma skogen tänkte jag hur vansinnigt det är att ligga inne på soffan NÄR DET ÄR SOMMAR.
Men det hjälpte inte så länge, för när jag kom hem var jag totalt utmattad. Besegrad. Och snorig.

Nu har temperaturen sjunkit till +25,3 ute och det har mulnat på. Inomhus är det mycket varmare, uppemot +28 grader och jag är så lycklig över fläkten. Den är min bästa vän just nu och faran är att jag bli beroende av den. Den susar på tålmodigt och gör fulla arbetsdagar hos mig.

”Ett ögonblick av tålamod kan bespara oss den största olycka. Ett ögonblick av otålighet kan förstöra hela livet.”
(Kinesiskt ordspråk)

Ha en skön söndagskväll <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist när man blir abrupt väckt av telefonen. Jag har bara mobilen kvar, sa upp den fasta telefonen för snart ett år sedan. Och mobilen sätter jag på ljudlöst på natten och det ger mig bättre nattsömn.
  Vad roligt att Pressbyrån nu tagit in ”pysseltidningar” och annat roligt. Bra servive! Roligt med bra personal dessutom.
  Skönt att du nu har fläkten som får jobba på. Vår går också på högvarv, men efte ovädret idag är det nu i kväll bara +22. Behagligt!
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har också bara mobilen, men stänger aldrig av den, inte ens ljudet. Det brukar inte vara någon som ringer så tidigt…
   Här är det också svalare nu. Ska sätta mig på balkongen en stund. Jag sms-ade Johanna och frågade var de var under skyfallet i Stockholm och de hade varit hemma. 🙂 Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.