Marja

Den långa resan.

Överraskning.

Nu när månaden snart är slut, är det verkligen på tiden att jag introducerar Paulo Coelhos ord för juli månad. Jag har skjutit upp det, för det är det svåraste ordet för mig hittills. Överraskning.

overraskning

overraskning2

Jag gillar inte att bli överraskad. Jag är ingen kontrollfreak, utan det har att göra med att så mycket var ovisst när jag var barn. Jag for iväg på en resa och jag förstod inte vart och varför. Jag blev kvar och visste inte varför och hur länge.

Det värsta jag vet är just när man ska fara iväg någonstans utan att veta målet, för det ska vara en överraskning. När jag jobbade för kommunen anordnades det personaldagar då vi bara fick veta att bussen avgick kl 08.00 och att vi skulle komma glada och förväntansfulla. Det var inte roligt. Jag fick faktiskt några elaka gliringar för att jag var orolig (av några som trodde att det handlade om kontroll) och något år sjukskrev jag mig.

Så arrangerade överraskningar betackar jag mig för och har väldigt svårt att utsätta någon annan för dem också. Däremot kommer livet varje dag med nya överraskningar, goda och sämre. Dem får jag glädjas åt eller ta itu med. Dem kan jag påverka.

 ”Att förlora en strid eller att förlora allt vi tror att vi äger får oss att känna sorg. Men när sorgen går över upptäcker vi den okända kraft som finns i var och en av oss, en kraft som överraskar oss och ökar vår respekt för oss själva.”
(Ur Manuskriptet från Accra)

Ha en skön tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag kan verkligen förstå dig. Övreraskningar för dig har inte en positiv klang utan det är ovisst och osäkert.
    Jag är väldigt förtjust i de orden som Coelho skriver och som du citerar. Mycket tänkvärda och lärorika.
    Kramar och tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.