Marja

Den långa resan.

Randiga tröjor och toaletten på Renmarkstorget.

Alla väntar på regnet, men det tvekar. Molnen hopar sig på himlen och alla tänker: nu, nu, nu… Sen skiner solen igen. Inåt landet har det varit oväder, men kustremsan är tydligen besparad. Eller…?

Det har åtminstone blivit några grader svalare i luften, så nu känns det som vanlig svensk sommar. Värmeböljan rör sig österut. Jag pratade med en bekant i Finland i går och där var det hett och skulle vara det några dagar till. Jag är på väg dit, men väntar några dagar, för någon ny värmebölja orkar jag inte med.

I dag for jag ner på stan. Först Apoteket och så Indiska. Sommarkläderna reas ut överallt och höstens kläder har redan kommit in i affärerna. Va?? Är det inte lite tidigt? Dessutom förespås det ju att vi kommer att få en lika varm september månad som i fjol och då känns det låångt till höst och vinter.

Gudrun Sjödéns höstkatalog kom i dag och jag måste göra något åt mitt beroende av hennes randiga baströjor. Jag har 19 st i min garderob nu och redan suktar jag efter två nya i höstens färgkombinationer. Många av tröjorna är slitna och används som hemmatröjor. Jag kan inte kasta någon tröja innan den nästan faller av mig, men nu måste jag gallra.
Snälla, säg att jag ska kasta de mest slitna (med hål i sömmarna), degradera några halvfräscha till hemmatröjor och så får jag köpa ett par nya fräscha att ha när jag ska vara ute bland folk.

Hela tröjmanin började för många år sedan när jag var ganska kraftig och hade svårt att hitta tröjor som inte satt åt runt bilringarna. Gudruns baströja är rak i modellen och kommer i alla möjliga färger och passar dessutom min stil. Det enda är att min omgivning studsar till av glädje när jag har något annat på mig. Jag förstår att man kan bli less på randigt. Jag blir det tydligen inte.

På stan fick jag för mig att vara lite äventyrlig och testa den nya allmänna toaletten som står utanför turistbyrån. Jag brukar inte gå på sådana där fristående toaletter, för de brukar inte alls vara fräscha, men den här är relativt ny. Jag tänkte att jag kunde ju åtminstone titta in. Det kostade ingenting, utan det var bara att öppna dörren. Det fanns en med en herrsymbol på och så en bredare dörr med damsymbol, handikapp och skötrumssymbol. (Varför glömde jag fotografera?) Därinne var det snyggt och prydligt, rostfritt stål… men INGET TOAPAPPER. Nåja, jag har alltid pappersnäsdukar med mig.

Sen skulle man följa anvisningarna på displayen ovanför handfatet.

display

Jag läste från vänster till höger. En liten touch på den vita pricken och toaletten spolade. Sen in med händerna till vänster för att få vatten, flytta händerna lite till höger för att få tvål, sen vänster igen för mer vatten och så längst till höger för att få varmluft. Och hela tiden kunde jag beundra mig själv i spegeln ovanför.
Nere till vänster finns en papperskorg… och i facket ovanför skall det kanske finnas papper om man vill torka händerna med det.

När jag låste upp för att gå ut spolade toaletten av sig själv en gång till... för säkerhets skull… ifall jag skulle ha glömt göra det. Ha, haa.

Jag är så extremt pysselsugen, så nu blir det nog några dagars skapande.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

 1. Caanita

  Nej,nej,nej släng dom inte, de gamla tröjorna. Precis som med jeans, gamla badlakan och pyjamas är de allra skönast när de är utnötta!!!!!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Orsaken till att jag har så många tröjor är ju just att jag bara har slängt 2-3 tröjor sen jag började köpa dem. Högen med hemmatröjor växer. Vissa tröjor är bara sommartröjor och andra är vintertröjor beroende på färg. Suck! 🙂

 2. Ditte

  Kanske kan det bli en kompromiss vad gäller dina slitna tröjor. Du kan lägga undan ett par gamla tröjor ett tag, liksom glömma att de finns och köpa ett par nya. Sedan kan du vid speciella tillfällen ta fram de gamla och använda. Säkert helt perfekta för cykelturer eller kanske att träna i hos sjukgymnasten. Vad gäller pyssel så kanske du kan använda en mer sliten tröja till något. Jag har en inte bild av något, ser den vagt framför mig, men den finns….
  Spännande att höra hur du gör.
  Trevligt med en ny, välfungerande, offentlig, toalett som är kostnadsfri. Kul att du provade den. Sådana skulle jag önska fler av i Stockholm. För närvarande har jag bra koll på hotellen och går bekymmersfritt in där om behov uppstår.
  Grand Hotell är en klar favorit….
  Önskar dig en fin dag i det lite svalare vädret.
  Här har också temperaturen sjunkit några grader och det är skönt.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Bra förslag om kompromiss! Jag behöver verkligen ett par nya fräscha. Ska lägga undan de mellanfina och ta fram dem när de gamla tar slut… vilket de aldrig gör, för de är av så bra kvalitet. 🙂 Eller så ger jag de mellanfina till Myrorna…
   Här är det också lite svalare nu, så skönt. 🙂 Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.