Marja

Den långa resan.

Ovälkommet besök.

Så kom det då, regnet och åskan. Sent i går kväll brakade det loss. Åskan var riktigt nära en kort stund. Sen stod jag i den öppna balkongdörröppningen och njöt av regnet som öste ner.

Efteråt upptäckte jag att mitt grenuttag med överspänningsskydd hade slutat fungera. Jag drog ur sladdarna till laptopen och lampan, men tänkte inte på att jag kanske skulle dra ur själva grenuttaget ur väggen. Nu undrar jag bara… hade datorn klarat sig om jag ex inte varit hemma och kunnat dra ur sladden? Det är ju det som är vitsen med överspänningsskyddet, att det ska skydda dator och TV, men vad händer om det går sönder själv? Jag ska åka ner till Clas Ohlson och fråga ut dem. Ska jag köpa ett nytt, eller är det bara en bluff?

Jag har sovit förvånandsvärt gott under hela den varma perioden, men i går kväll hade jag en sådan där kväll när jag inte kunde somna, så jag steg upp och satte mig i soffan med ett korsord. När jag tände lampan sprang EN STOR SPINDEL kvickt över mattan. Den var stor som en sådan där ’pappa långben’… skräddare, men ändå inte riktig en sådan. Jag har ju balkongdörr och fönster öppna hela dagarna, så även om jag inte bor på markplan, får jag in olika flygfän. Inga myggor, men några flugor och en och annan humla har väl förirrat sig hit in. Men inga spindlar. Huu!
Jag gick efter ficklampan och en tuss hushållspapper för att fånga den, men hittade den inte. Sen satt jag och löste mitt korsord och vickade hela tiden på tårna så att den inte skulle få för sig att krypa på mig.

I dag har jag städat minutiöst. Dammsugit i alla vinklar och vrår, dragit fram soffan och byrån och torkat under sängen. Lyft på alla skor i hallen och dammsugit inne i dem, i synnerhet dem jag har på mig i skogen. Jag har kollat väskor, ryggsäckar och korgar. I morgon ska jag städa bokhyllan… ta ut alla böcker en och en, dammsuga och torka. Sen ska jag be om hjälp att dra fram spisen. Tänk om jag hittar ett bo med svarta änkor där! Nej, då hade jag väl märkt något?

Molnen hopar sig igen. Få se om vi får mera regn i natt. Det skulle behövas.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Anders

  För det första så är inte ett överspänningsskydd ett 100-procentigt skydd mot förstörd elektronik, utan är tänkt att skydda mot mindre spänningsvariationer. För det andra så är det meningen att överspänningsskyddet ska ”offra” sig för att skydda den anslutna utrustningen. Så att ditt överspänningsskydd gick sönder är förmodligen helt enligt plan förutsatt att du faktiskt råkade ut för överspänning i elnätet.

  I mitt yrke så har jag råkat ut för ett flertal trasiga överspänningsskyd där den anslutna utrustningen klarat sig, så det verkar som om det är en investering som lönar sig.

  Spindlar är nyttiga och ofarliga djur, så var rädd om dem, inte för dem 🙂 Nej, har man en fobi mot något så har man och det är ju inte så lätt att göra något åt.

  Lite mer regn skulle inte vara så dumt med tanke på hur torrt det är i marken.

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack för informationen! Då ska jag köpa ett nytt grenuttag med överspänningsskydd.
  Jag har egentligen ingen spindelfobi, men den här var så stor… Och nu fick vi lite mer regn… 🙂

 3. Caanita

  Det här med att inte kunna somna på kvällen har även jag ganska stora problem med. Jag har läst att akupunktur kan vara till hjälp, jag funderar på att pröva det efter sommaren.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Akupunktur är bra för mycket. Det finns ju vissa punkter som gör en lugn och nervarvad.
   Jag brukar ha problem periodvis och då går jag bara upp och sitter oftast och löser korsord en stund. Det är ingen idé att ligga och vrida och vända sig. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.