Marja

Den långa resan.

Med eller utan kläder?

I dag var det dags att klippa håret. Med en bra klippning klarar jag mig 5 veckor utan besvär och så plötsligt över en natt börjar håret hänga. Anders har kommit tillbaka från semestern, men jobbar bara måndag-tisdag i augusti, så det var bara att fara iväg i hettan.

Klädstilarna är olika i värmen. Många gillar att gå halvnakna, medan andra har förvånansvärt mycket kläder på sig. På bussen noterade jag två ytterligheter. En kvinna med heltäckande niqab … hon hade till och med svarta handskar på sig och glasögon med tjocka bågar, så det var svårt att se ögonen. Jag började svettas bara jag såg henne. Sen hoppade en (svensk) yngling på med bara en kangas virad runt midjan. Han hade kanske varit i Indien och inspirerats av klädstilen där. Det såg lite lustigt ut när han satt, för han bresade med benen som karlar gör och det var lite svårt för skynket är ganska smalt/ tight. Jag tror det är bekvämare att sitta på huk i den utstyrseln.

Anders har en stor fläkt, men jag fick ändå panik under den täta frisörcapen. Jag började toksvettas och beordrade honom att ta av mig den. Han fick skynda sig med klippningen, men det blev bra i alla fall, som vanligt.

Jag var alldeles slut när jag kom hem och somnade en stund på soffan när jag ätit. I morgon skall det visst bli lika varmt, så jag ska ta det lugnt på dagen. Jag har påbörjat en tavla, typ scrapbooking på kanvas i shabby chic romantisk stil. I morse målade jag kanterna med akrylfärg. Egentligen är det ett plagiat av något en annan pysslare gjort. ’Scraplifting’, kallas det och jag har fått lov att göra det.

Nu är det bara +26,3 grader ute. Snart kan jag fara ut på en cykeltur.

cykelturen2

Ha en skön tisdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Varmt är det och fuktigt! Puh! Förstår att du drabbades av panik med ett plastskynke på dig hos frisören. Men skönt att få håret ordnat i alla fall, trots allt.
    Kul med din tavla, skall bli spännande att få se.
    Låter varmt med en cykeltur men vinden kanske svalkar. Och visst är det skönt att komma ut.
    Ja, klädseln i värmen. En tror tydligen att de är på stranden mitt i stan. Men att ha svala kläder på sig känns ju bättre för omgivningen och förhoppningsvis en själv också.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Frisörcapen är nog av tjock nylon, men det är ju också tätt. Jag brukar alltid få lite panik när han spänner åt den runt halsen. Det blev total klaustrofobi.
      Nere vid sjön brukar det vara lite kvällsfuktigt och svalt och det är skönt att komma ut.
      Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.